Zo knap je je blokhut op

Als je een dag even niets te doen hebt, wat doe je dan? Natuurlijk, je knapt je blokhut op! Het is dit jaar namelijk al vroeg mooi meer en dus is het slim om je blokhut klaar te maken voor de lente en zomer. Die periode ga je waarschijnlijk veel van je blokhut gebruik maken. Wij hebben daarom een stappenplan voor je gemaakt voor het opknappen van je blokhut. Zo kan je het makkelijk alles aflopen.

1: Je blokhut schuren met een machine

Om te beginnen is het het beste dat je begint met het schuren van je blokhut. Je kunt hiervoor goed een schuurmachine gebruiken. Deze kun je bij verschillende filialen huren. Neem de grote oppervlakken, maar ook de kleine hoekjes mee. Zorg dat het hout droog is en niet rot. Kom je wel houtrot tegen? Vervang dat gedeelte van je blokhut dan eerst of probeer het te herstellen met bijvoorbeeld houtrot vullers.

2: Je blokhut met de hand schuren

Na het schuren met de schuurmachine is het slim om je blokhut ook nog een keer te schuren met de hand. Wij adviseren schuurpapier met een fijne korrel.

3: Je blokhut schilderen

Houtverf zorgt ervoor dat het hout van je blokhut goed beschermd wordt én kan ademen. Deze verf zorgt er echter wel voor dat het na een tijd kan gaan schilveren. Daarom is het slim om je blokhut nog een keer over te schilderen. Een aantal tips voor het verven van je blokhut: Klodders verf komen tijdens het verven uiteraard wel voor, zorg daarom dat je ze meteen egaliseert voordat ze opdrogen. Het is daarnaast verstandig om met het hout mee te verven. Laat je blokhut een dag drogen en kijk je de volgende dag of je tevreden bent over het resultaat. Zo niet? Verf dan je blokhut nog een tweede keer over.

Comments are closed.