Zes gemeenten werken samen voor aankoop zonneboilers

Energie besparen, energiekosten verlagen en bovendien minder CO2 uitstoten: het kan door te investeren in duurzame hernieuwbare energie zoals het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen. Een werkgroep samen aankoop zonneboiler organiseert in 6 gemeenten uit onze regio een samen aankoop van zonneboilers, namelijk Hoegaarden, Herent, Keerbergen, Lubbeek, Rotselaar en Tremelo. Door deze samen aankoop wil men goede voorwaarden bedingen bij de installateurs-leveranciers.

Zonne-energie in je woning

In elke gemeente is er in het voorjaar van 2012 een infoavond over ‘zonne-energie in je woning’ doorgegaan. Tegelijkertijd werd er een toelichting gegeven over deze samen aankoop van zonneboilers en kon men zich opgeven als geïnteresseerde in de samen aankoop en als kandidaat om te zetelen in de werkgroep. Deze werkgroep werkte de voorbije maanden actief samen om die firma te duiden die de beste prijs/kwaliteit aanbiedt. Ondertussen is de installateur bekend. De werkgroep samen aankoop zonneboilers nodigt iedereen uit op één van de twee infoavonden waarbij de installateur een toelichting geeft over het gekozen zonnesysteem. Wanneer het project succesvol verloopt overweegt de projectgroep ook een soortgelijke constructie op te zetten op het gebied van isolatie. Hierbij kan men denken aan dak- gevel-, vloer- of spouwmuurisolatie.

Samen aanknoop

Overweeg je om een zonneboiler of zonnepanelen te plaatsen, dan kan je nog altijd intekenen als geïnteresseerde in deze samen aankoop. Een dergelijke intekening houdt niet in dat men uiteindelijk verplicht is een zonneboiler aan te kopen. Vraag het intekenformulier op bij de milieudienst en bezorg dit zo snel mogelijk terug.

Comments are closed.