Wie rijdt er beter?

Sommigen van ons rijden graag auto en sommigen van ons totaal niet. We herinneren allemaal wel onze rijlessen toch. Over het algemeen waren deze niet heel makkelijk. Het was nog best wel eens pittig zo’n rijles. Het examen volgde op je lessen, deze kon best wel wat stress opleveren. De examinator zal constant letten op alles wat jij doet in de auto. Het is niet heel makkelijk om auto rijden goed te leren maar wanneer dit je eenmaal is gelukt is het heel fijn om te kunnen. Natuurlijk moet iedereen gewoon hetzelfde rijexamen doen in Nederland. Toch lijken er veel verschillen te zitten in het rijgedrag van mensen.

 

Regelmatig doen deskundigen onderzoek naar het rijgedrag van mannen en vrouwen. Natuurlijk is het een onderwerp dat eeuwig voor discussies blijft zorgen. De meeste mannen weten het wel, zij rijden natuurlijk veel beter zeggen ze. Echter roepen veel vrouwen weer hetzelfde ten opzichte van de mannen. Het zijn vaker de mannen die dit hardop roepen blijkt uit onderzoeken. De mannen zijn sterk van mening dat zij beter rijden en laten dit dan ook met grotere regelmaat blijken. Het beeld dat de man vooral rijdt met de vrouw ernaast versterkt dit natuurlijk alleen maar. Vooral de bijzondere manoeuvres blijken een heikel punt te zijn voor de vrouw. Echter kan een achteruitrijcamera al heel makkelijk helpen om je zekerder te maken in de auto. Een achteruitrijcamera set kopen hoeft ook helemaal niet duur te zijn vandaag de dag.

 

Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen veel liever alleen rijden omdat ze dan veel zekerder achter het stuur zitten. Dit omdat ze dan geen commentaar kunnen krijgen wat ze weer zekerder maakt. Vrouwen zijn over het algemeen banger om commentaar te krijgen, mannen wimpelen het commentaar makkelijker weg. Echt duidelijkheid over welk geslacht er nou beter rijdt is er nog niet helemaal.

Comments are closed.