Werken vanuit huis

Steeds vaker krijgen we te maken met de online werkplek. Een werkplek online vervangt de verplichting om naar een kantoor te gaan om daar te gaan werken. Nu kun je vanaf iedere plek werken, waar je ook bent. Natuurlijk is het heel fijn als je lekker vanaf huis kunt werken. Dan kun je genieten van je eigen koffie en kun je tussen de middag een lekker eitje bakken als je daar zin in hebt. Daarnaast hoef je niet in pak te komen, maar kun je gewoon een fijne broek en een warme trui aan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in een cafeetje te gaan werken. Maar wanneer je toch liever vanuit huis werkt, is het wel heel belangrijk dat je in een fijne omgeving werkt. Hoe je dat doet, vertellen wij je in deze blog.

 

Creëer rust

Om goed te kunnen focussen, heb je ook rust momenten nodig. Zet dus een fijne stoel of een klein bankje voor het raam en drink daar een kopje thee. Door even pauze in te plannen voor jezelf wordt je veel productiever. Het is ook een goed idee om tijdens lunch tijd even een rondje door de buurt te lopen. De buitenlucht doet namelijk heel veel voor je productiviteit. Volgens onderzoek blijk het ook heel goed voor je gezondheid.

 

Zorg voor groen

Dat kleur invloed heeft op onze gesteldheid wisten we natuurlijk al, maar planten hebben dat zeker ook. Daarnaast zorgen de planten ook voor voldoende zuurstof in de ruimte. En het staat natuurlijk ook heel gezellig in je thuis kantoortje. Probeer er wel voor te zorgen dat het niet te druk wordt, want dat leidt je af van je werk. Wanneer je al je spullen goed organiseert en op hun plek zet, zal je merken dat je ook rustiger in je hoofd wordt en je dus beter kan concentreren.

Comments are closed.