Welke stropdas moet ik kiezen?

U heeft de perfecte stropdas gevonden, denkt u. In de winkel zag de stropdas er geweldig uit en was de perfect combinatie met pak en overhemd. Maar eenmaal thuisgekomen blijkt deze niet goed te combineren met uw overhemd en pak. Waar moet je eigenlijk op letten bij het combineren van je stropdas met je hemd en pak?

Allereerst is het belangrijk dat je eerst je pak kiest dat je wilt gaan dragen. Vervolgens kies je hier een bijpassend overhemd bij, mooie pochetten en als laatste maak je de keuze voor een stropdas.

Bij een zwart, donkerblauw of donkergrijs pak in een effen uitvoering passen alle overhemden. Wanneer je kiest voor een pak met krijtstreep, dan moet je voorral letten op de grootte van de krijtstreep. Hierbij geldt, hoe opvallender de streep, hoe beter je kunt kiezen voor een effen overhemd. Wil je op save spelen, dan is het altijd beter om voor een effen overhemd te gaan.

Als de keuze voor het pak en het overhemd zijn gemaakt, dan is de stropdas aan de beurt. Bij de keuze van de stropdas is het zaak te letten op het dessin en op de kleur. Wanneer u de juiste kleur heeft gekozen kunt u deze onder andere heel gemakkelijk en snel bestellen in een stropdassen webshop.

Draagt u een zwart, grijs of donkerblauw pak, dan geldt over het algemeen het volgende:

Pak zonder dessin of met subtiele krijtstreep met wit overhemd:
Je kunt bijna nooit de fout in gaan, vrijwel alle stropdassen zijn op deze combinatie goed te dragen.

Pak zonder dessin of met subtiele krijtstreep met lichtblauw of lichtroze overhemd:
De keuze van het dessin maakt hierin niks uit, deze mag alle kanten op gaan. Wel is het hierbij belangrijk met de kleur rekening te houden. Een stropdas in een iets donkere tint dan het overhemd is over het algemeen prima. En vaak zit het goed als de kleur van het overhemd ergens in de das terug komt.

Pak zonder dessin of met subtiele krijtstreep met een overhemd met dessin
De eerste keus zou een effen stropdas moeten zijn, hiermee kun je niet in de fout gaan. Als je toch een dessin in je stropdas wilt, let er dan op dat het dessin van je overhemd fijner is dan het dessin van de stropdas. Ook zijn verschillende dessins door elkaar geen goed idee.

Pak met opvallende krijtstreep
Hierbij moet een effen overhemd en een effen stropdas worden gedragen. Dit is stijlvol en modieus.

Bij ieder pak en overhemd is de keuze van de stropdaskleur en van het dessin belangrijk. Bij twijfel is het goed om altijd voor een effen stropdas te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *