Wat zeggen de kleuren van een stropdas?

Een kleur geeft ons een bepaalde stemming. Zo staat rood voor liefde en passie. Zwart voor dood en ellende en groen voor vrede en natuur. Er is aangetoond dat onze reacties op kleuren direct zijn. Ze beïnvloeden onze keuzes van elke dag. Ook hebben we bij een kleur een bepaald gevoel. Alle records bij het gewichtheffen zijn bijvoorbeeld gebroken in een blauwe gymzaal. Net als dat mensen het meest ontspannen zijn in een groene kamer.

In een pak zijn kleuren ongepast en worden meestal conservatieve donkere kleuren gebruikt met een wit overhemd.

Moet je netjes voor de dag komen en je wilt kleur gebruiken, dan is de stropdas het kledingstuk dat modebewust is en waar kleur in aanwezig mag zijn. Op dit moment zijn blauwe, rode en groene stropdassen populaire kleuren. Maar omdat kleuren met stemming en met gevoel te maken hebben, zeggen deze kleuren iets over persoonlijkheid.

Hoe zit het met de kleuren van stropdassen en wat is het effect?

Rode stropdassen
Deze kleur wordt gedragen door mensen welke gemakkelijk in de omgang zijn. Rood zit vol energie  en straalt optimisme uit. Rode stropdassen worden veel gedragen onder politici.

Grijze stropdassen
De favoriete kleur voor een stropdas en wordt vaak gedragen in de winter. Grijs is tijdloos en conservatief.

Blauwe stropdassen
De favoriete kleur. Blauw straalt vertrouwen uit geeft een gevoel van betrouwbaarheid af. Wanneer een meerkleurige blauwe stropdas wordt gedragen, kan dit voor meer uitstraling zorgen.

Groene stropdassen
In de lente worden vooral de lime en salie tinten van groen gebruikt, deze hebben een positieve, warme invloed op mensen. In de winter worden de wat donkere tinten groen gebruikt. Groen wordt over het algemeen gezien als een relaxte en kalmerende kleur.

Paarse stropdassen
De paarse stropdas staat voor passie, originaliteit en inspiratie.

Zwarte stropdassen
De meeste formele van alle stropdassen. Zwart staat voor kracht en autoriteit en is een populaire kleur. Ook maakt de zwarte kleur dat je er dunner uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *