Wat krijg je van het sloopbedrijf na inlevering sloopauto?

sloopbedrijf
Als je je auto gaat inleveren bij een sloopbedrijf mag je er van uit gaan dat je eerst een vergoeding krijgt voor je sloopauto. Een autosloperij in bijvoorbeeld Amsterdam kan niet zeggen dat ze geen vergoeding willen geven. Een sloopauto heeft vrijwel altijd een economische waarde en het zou van het betreffende bedrijf dom zijn om dit gegeven te negeren, want de meeste klanten zullen immers naar de concurrent gaan.

Bij de meeste sloopbedrijven kun je terecht met je sloopauto. Je kunt er daarnaast terecht voor bijvoorbeeld de inkoop van auto’s. Dit kunnen sloopauto’s zijn, maar ook schade auto’s. Daarnaast is het ook de plek voor goed gesorteerde en gedemonteerde onderdelen van allerlei verschillende automerken. Dit tegen vaak interessante tarieven. Dus het kan zeker lonen om bij een Peugeot sloperij te kijken als je op zoek bent naar onderdelen voor je auto. Zeker als je een beetje handig bent.

Bij een sloopbedrijf, dat meestal de regels van de ARN strikt naleeft, ontvang je een geldig en officieel RDW-vrijwaringsbewijs. Wees er ook zeker van dat je een dergelijk document krijgt als je naar een Mercedes sloperij gaat. Zonder zo’n document ben je nog de wettige eigenaar en ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. Het is natuurlijk zonde dat je onnodig wegenbelasting moet betalen. De hoogte van deze belasting hangt zoals je waarschijnlijk wel weet af van het soort voertuig. Desalniettemin is het altijd zonde om voor iets te betalen wat je helemaal niet gebruikt.

Comments are closed.