warmtepomp voor bij u op het werk

Gebruik van warmtepomp in de rivieren en meren van warmtepomp voor bij u op het werk Schotland kunnen bedrijven in het land te redden £ 250m per jaar op rekeningen, een studie claims.
De technologie, die werd geprezen als “spel veranderen ” door minister van Energie Ed Davey vorige maand , kan het water gebruiken als cool als 2C aan hitte kantoren, magazijnen , woningen en openbare gebouwen . Ter vergelijking , de gemiddelde temperatuur van een Schotse rivier 5C .
Star Renewable Energy voerden het onderzoek en stelt de enige manier om radicaal de kosten van verwarming te veranderen is om warmte te oogsten in plaats van de verbranding van nieuwe brandstof .
Regisseur David Pearson zei : ” Warmtepompen hebben het potentieel om Schotse bedrijven besparen £ 250m per jaar , genoeg om bijna 10.000 mensen in dienst bij gemiddelde salaris van het land.
” Schotland is een koele , natte land en we hebben honderden rivieren, beken en meren die de warmte die nodig is om warm kantoorgebouwen , magazijnen, supermarkten , bioscopen en winkels zou kunnen bieden .
” Recente technologische ontwikkelingen in de industriële warmtepompen hebben het mogelijk gemaakt om warmte te leveren aan meer dan 70 ° C , wat betekent dat elk gebouw met een energierekening van meer dan £ 150.000 per jaar voor verwarming kon profiteren van deze direct – beschikbare natuurlijke hulpbronnen . ”
Er wordt geschat dat warmtepompen die het water van de rivier de Kelvin Glasgow University £ 1.6mA jaar kon redden uit haar £ 2m gasrekening . Op Cranhill woonwijk in het oosten van de stad , kan het gebruik van water uit de Camlachie Burn , die minder dan 200 huizen stroomt , stookkosten te verminderen met 80 % .
In Edinburgh , wordt geschat luchthaven van de stad kon haar energiekosten te verlagen met 80 % met water uit de rivier Almond , die naast zijn baan stroomt .
Glasgow firma Star Refrigeration hebben haar warmtepomp technologie bij hoge temperaturen in de Noorse stad Drammen , waar warmte wordt geoogst van een fjord tegen een kostprijs van 20 % van brandend gas en met nul carbon footprint ingezet .

Comments are closed.