Waarom preventief medisch onderzoek

Ik heb afgelopen maand een preventief medisch onderzoek laten uitvoeren bij Prescan. Ik wil graag mijn ervaring met jullie delen. Naar mijn idee is het zeer aan te raden om eens per twee/drie jaar een preventief medisch onderzoek uit te laten voeren. Veelal komen aandoeningen pas aan het licht wanneer er al geruime tijd klachten zijn. Hierdoor is het vaak zo dat de aandoeningen al in een vergevorderd stadium zijn. Wanneer een ziekte of aandoening in een vroeg stadium ontdekt worden is de kans op genezing of stabilisatie groter. Daarnaast is een ziekte of aandoening in een vroeg stadium vaak beter te behandelen. Ik wil daarom graag met enige regelmaat mijn lichaam laten controleren. Zo krijg ik inzicht in mijn gezondheid. En mocht er ooit iets niet goed zijn, dan hoop ik dat het in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt, waardoor de kans op genezing groter is.

Total body scan
Ik heb bij Prescan een total body scan laten uitvoeren, dit geeft inzicht in je gezondheid. Bij een total body scan worden er MRI scans gemaakt en vind er een cardiologisch onderzoek plaats. Er worden MRI scans gemaakt van onder meer de schedel, hersenen, halsslagader, alvleesklier, galblaas, aorta, nieren, bekken, heupgewrichten en lendenwervel. Deze scans worden door de radioloog beoordeeld. Het cardiologische onderzoek, inclusief hartonderzoek, bestaat uit een fietstest. Tijdens de fietstest wordt er gekeken of het hart en de longen goed functioneren. Tijdens de echo wordt er gekeken naar de hartspier, de hartkleppen en de hartkamers. Na afloop van deze onderzoeken is gelijk de uitslag bekend. Bij mij was gelukkig alles goed. Echter laat ik wel elke twee jaar een total body scan uitvoeren, om inzicht te houden in mijn gezondheid. Hoewel ik misschien geen klachten hebben, weet je niet wat zich in je lichaam afspeelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *