VVD daagt hoveniers uit

Als het aan de VVV fractie in Hof van Twente ligt worden rotonden en in andere in het oog springende borders voorzien van reclameborden van lokale hoveniers. In ruil daarvoor dient de betreffende hovenier de aanplant en/of het onderhoud te verzorgen. Fractievoorzitter Gerda Bruins hierover: “Wij zien serieuze kansen voor locale hoveniers en aanverwante bedrijven. Onze gedachte is dat lokale hoveniers het groen bij rotonden, prominente borders, openbare gebouwen en in winkelcentra prima kunnen onderhouden of opfleuren. In ruil hiervoor kan men met reclameborden adverteren. Uiteraard binnen onze gemeentelijke regelgeving”.

Win-win-situaties

Afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering, heeft de wethouder openbare werken toegezegd dit voorstel mee te nemen in het totale bezuinigingsvoorstel op groenonderhoud. Er is dus wel degelijk ruimte voor ondernemers om gebruik te maken van dit win-win-voorstel.

Alle beetjes helpen

De VVD erkent dat het wellicht op bezuinigingsgebied geen fors bedrag zal opleveren. “Maar alle beetjes helpen en in deze tijd is dat extra belangrijk. Burgers zijn zich steeds beter doordrongen van het feit dat we de omgeving samen aantrekkelijk moeten houden. Je ziet hier bijna dagelijks mooie voorbeelden van op tv en in de kranten. Mensen die samen met de gemeente hun wijk bijhouden. Dat bedrijven op deze manier ook hun steentje kunnen bijdragen is voor iedereen aantrekkelijk. Het biedt het lokale hoveniersbedrijf kansen om zich te onderscheiden en te profileren en het scheelt de gemeente in onderhoudskosten.”

Comments are closed.