Voeding waar je beter van gaat slapen

Slaap is voor ieder mens ontzettend belangrijk. We hebben het nodig om ons lichaam op te laden en weer fit te zijn voor de volgende dag. Wanneer we te veel koffie drinken voor het slapen gaan dan blijft ons lichaam langer actief. Daarnaast slapen we erg onrustig wanneer we vlak voor het slapen gaan veel alcohol drinken. Echter zijn er ook voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat we juist beter kunnen slapen. Hieronder lees je meer informatie over deze voedingsmiddelen.

Superfoods waar je beter van slaapt

Hieronder hebben we een lijstje met verschillende superfoods waar je beter van gaat slapen.

  1. Amandelen – De stoffen die in amandelen zitten helpen om je lichaam beter te laten ontspannen. Ze zitten namelijk vol met magnesium, B-vitaminen, tryptofaan en vitamine E. Het beste kun je kiezen voor biologische amandelen waar het bruine vliesje nog aanwezig is.
  2. Bananen – Ook bananen zijn een bron aan tryptofaan. Dat zorgt ervoor dat angsten en depressies worden verminderd en je er beter van kan slapen. Bananen beschikken over nog meer gezonde stoffen, zoals de vitaminen B1, B3, B6 en foliumzuur. Hierdoor wordt er ook meer serotonine aangemaakt. Door het eten van een banaan voor het slapen kunnen je spieren beter ontspannen en kom je makkelijker in slaap.
  3. Kersensap – Kersensap is ontzettend gezond voor ons lichaam en goed voor het slapen. Ze hebben namelijk een ontstekingsremmende werking en ze verminderen spierschade. Daarnaast helpen ze om sneller te herstellen van een jetlag. Tijdens of na een verre vakantie loont het dus om wat kersensap te drinken!
  4. Vloeibare aminozuren – Aminozuren zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Ze zorgen namelijk voor de stofwisseling in ons lichaam. Doordat ze ons lichaam helpen te ontgiften zijn we beter in staat om rustig in slaap te vallen.
  5. Himalaya zout – Een leuke en eenvoudige tip is om het keukenzout te vervangen voor Himalaya zout. Wanneer je onvoldoende natrium in je bloed hebt dan slaap je slechter. Himalaya zout daarentegen is een bron aan natuurlijk natrium. Je zult er dan ook snel beter van gaan slapen.

Ben je benieuwd naar nog meer superfoods waar je beter van gaat slapen? Klik hier voor nog meer superfoods en uitgebreide informatie om het slapen te verbeteren.

Comments are closed.