Vloer onderhoud met de juiste producten

Vloer onderhoud is met dit warme weer misschien niet het eerste klusje waar je aan denkt. Toch vormt vloer onderhoud een belangrijk onderdeel als je optimaal wilt genieten van je huist. Zeker als je een houten vloer of parket vloer hebt liggen. Deze duurzame vloeren horen lang mee te gaan. Met de juiste producten is dat in een handomdraai gepiept.

Maar wat zijn de juiste vloer onderhoud producten? Voor de een werkt een allesreiniger goed voor bijvoorbeeld het parket onderhoud de ander een specifiek afgestemd product? Hierbij moet gezegd worden dat je beter geen allesreiniger kunt gebruiken. Een speciale vloer heeft speciale aandacht nodig. Een allesreiniger kan een houten vloer bijvoorbeeld uitdrogen en dan ben je verder van huis.

Vloer onderhoud producten

Vloer onderhoud

Vloer onderhoud producten: welke wel?

Welke vloer onderhoud producten bijvoorbeeld voor de parket onderhoud je dan beter kunt gebruiken, hangt af van welk merk je prefereert. Er zijn namelijk een heleboel merken om je vloer mee schoon te maken, mee af te werken of je vloer juist te onderhouden, zodat deze nog lang meegaat.

Schoonmaken

Stel je wilt wekelijks je vloer schoonmaken. Kijk eerst wat voor vloer je hebt. Dat kan een laminaat vloer zijn, een houten vloer of parket vloer, een pvc vloer, tapijt, tegels of iets anders. Stel dat je een houten parket vloer  hebt. Dan zul je nog moeten weten hoe deze is afgewerkt. Met natuurolie, vloer was, vloer lak of hardwaxolie? Als je dat weet, kun je het bijpassende product eenvoudig vinden. Een handige webshop hiervoor is Uwvloerspecialist.nl. Hier kun je een keuze maken uit het type vloer en de afwerking. Zo krijg je meteen het bijbehorende product te zien.

Onderhoud

Voor de vloeren onderhoud zijn er weer andere producten. Ook hier geldt dat je eerst moet weten welke vloer je hebt en hoe deze is afgewerkt. Daarna kun je kiezen uit een hele rij producten. Een aantal merken zijn bijvoorbeeld Osmo, Lecol, Aquamarijn en Boneco. Maar er zijn nog veel meer van dit soort merken. Ze zijn allemaal even goed, maar sommige hebben daarnaast ook een specifieke uitwerking. Zoals meer glans op de vloer.

Vloer onderhoud in de zomer

We kunnen ons best voorstellen dat je met dit warme weer (het is momenteel buiten 30 graden) geen zin hebt om de vloer te schrobben. Kies daarom een moment uit dat voor jou het beste is. Het is geen behoorlijke klus om de vloer schoon te maken. Wel is het lastiger als je je vloer gaat schuren en gaat lakken bijvoorbeeld. Dat kost best veel tijd, dus daar zul je genoeg uren voor uit moeten trekken. Desalniettemin zul je zien dat het eindresultaat prachtig zal zijn, tenminste als je het goed doet. Je vloer is dan weer goed beschermt tegen krassen, scheuren en barsten. Want een vloer heeft best veel te voorduren. Zeker als je kleine kindjes hebt die op de vloer spelen, krassen kunnen maken met speelgoed enzovoorts. Ook huisdieren kunnen de vloer extra belasten door hun nagels erin te zetten bijvoorbeeld. Allerlei dingen om rekening mee te houden. Maar gelukkig kun je met de juiste vloer onderhoud producten veel goed maken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *