Verschillende soorten camera’s

Foto’s maken is hartstikke leuk. Je kunt mooie en bijzondere momenten ermee vastleggen, wat natuurlijk fijn is om op terug te kunnen kijken. Sommige mensen zien fotografie echt als hun hobby. Maar er zijn nu heel veel meer camera’s op de markt dan alleen een spiegel reflex camera. Zoals de polaroid, Lomography en de achteruitrijcamera

 

Lomography

Dit is een trend die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Vroeger was deze camera soort al heel bekend, maar toen de digitale camera op de markt kwam, raakt de Lomography een beetje in de vergetelheid. Maar deze camera is nu dus helemaal weer terug. Je kunt met deze camera shots met psychedelische tinten schieten, maar ook kun je gebruik maken van de multiple exposure modus. Vooral op de website Tumblr is lomografie echt een rage.

 

Polaroid camera

Een heel hip product wat je steeds vaker voor ziet komen, is de polaroid camera van Instax. Deze kun je kopen bij een aantal grote winkels die je in de bekende winkelstraten vindt. Het enige nadeel is dat je heel vaak nieuwe papiertjes moet kopen om in de camera te doen. Daarom kun je er ook voor kiezen om gewoon foto’s te maken met je mobiele telefoon of een spiegel reflex camera en deze foto’s dan als polaroids te laten afdrukken. Hetzelfde effect, maar voor minder geld. En er kunnen ook geen mislukte foto’s tussen zitten. Deze zekerheid heb je niet wanneer je een foto maak met de Instax polaroid camera.

 

Achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is erg handig tijdens het auto rijden. Let er op dat de camera een waterdichte behuizing heeft, anders deze bij de eerste de beste regenbui kapot. Let ook op een beschermkap en een verstelbare zonneklep. Wanneer de zon schijnt, wil je natuurlijk nog steeds goed beeld hebben van de camera. Heel handig tijdens het inparkeren. Een achteruitrijcamera kopen is heel simpel.

Comments are closed.