Verschillende boormachines

Voordat je aan een klusje begint is het belangrijk om voor de juiste boormachine te kiezen. Dit hangt heel erg af van de soort klus welke machine hier het beste geschikt voor is. De verschillende soorten zijn een accuschroefboormachine, klopboormachines en hamerboormachines. In dit artikel zal worden toegelicht waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boormachine.

De accuschroefboor machine is voor vrijwel alles geschikt. Van het schroeven en boren in metaal tot zacht steen. Deze machine is geschikt voor de beginner. In de ene stand van deze boormachine is het toerental maximaal en in de andere stand is er meer koppel mogelijk. Hierover later meer.

De accuschroevendraaier is veel geschikter voor kleinere klusjes (ook waar minder ruimte beschikbaar is), omdat deze veel minder krachtiger is. De accuschroevendraaier kan goed worden gebruikt bij bijvoorbeeld het in elkaar zetten van een kast.

Met de klopboormachine kan ook worden ‘geklopt’. Dit betekent dat de boor ook in de lengterichting kan bewegen. Hierdoor is het makkelijker om in hardere materialen te boren. De snelheid is bij deze machine regelbaar en het maximum toerental is hoger.

De meest zware boor is de boorhamer. Hier kan als het ware mee ‘gehamerd’ worden. Alleen deze machine is geschikt voor het boren in beton.

Bij het bepalen hoe krachtig een boor is zijn twee zaken van belang: het toerental en de koppel. Bij het schroeven is een maximale koppel nodig en bij boeren is een maximaal toerental optimaal. Hoe zwaarder de activiteit is die je wilt gaan uitvoeren, hoe hogere voltage accu je nodig hebt.

Naast het kiezen van een goede boormachine is het ook van belang om goede schroeven te gebruiken. Goede en goedkope schroeven kunnen worden gekocht op www.moerenbout.nl. Hier vind je ook eventuele andere spullen die nodig zijn bij de klus zoals een splitpen.

Comments are closed.