Verkeerde lichaam?

In het verkeerde lichaam geboren, bestaat dat.

Vaak zeggen mensen als ze ontevreden zijn met zichzelf dat ze gewoon in het verkeerde lichaam zijn geboren. Ze kunnen er zelf niets aan doen, het is een probleem dat buien henzelf ligt.

Wat kunnen zij er aan doen dat ze zich niet lekker voelen, zelfverzekerd of gewoon blij. Zij kijken naar andere mensen en denken dan vaak dat zij het veel beter hebben getroffen met bijvoorbeeld een mooier lichaam. Maar wat zij niet weten is dat iedereen, echt letterlijk iedereen, hoe mooi en knap, hoe sportief en beroemd ze ook zijn, onzekerheden heeft en wel eens niet lekker in zijn of haar vel is.

De gedachte dat je uiterlijk, je buitenkant, hier invloed op heeft wordt dan ook vaak als irrationeel en onterecht beoordeeld.

Er is namelijk onderzoek gedaan naar hoe je uiterlijk, en het aanpassen daarvan, wel of geen invloed heeft op je geluksgevoel en hoe dit verschilt van voor de aanpassing.

Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld ongelukkig over hun borsten. Als deze te klein zijn kan dit het gevoel van vrouw zijn aantasten, en daarmee haar zelfverzekerdheid. Maar gebleken is, dat deze borstvergroting op korte termijn wel een positieve invloed heeft op haar geluksgevoel, maar op lange termijn er altijd wel weer iets anders aan te merken valt. Om vervolgens in een cirkel terecht te komen van ontevredenheid, cosmetische ingrepen en vervolgens weer ontevredenheid.

Een cirkel die je absoluut wilt vermijden.

Zo zie je hoe je borstvergroten je in plaats van gelukkiger maakt je juist op de lange termijn ongelukkiger en armer maakt. Want goedkoop zijn deze ingrepen ook niet.

Wat ook weer bijdraagt aan nog minder geluksgevoel.

En daar is het allemaal om te doen. Dit gevoel van geluk. Blijdschap en zelfverzekerdheid. En iedere individu is opzoek er achter te komen wat hem of haar dat geluk kan brengen. Duidelijk is geworden dat cosmetische ingrepen en jezelf aanpassen in elk geval niet werkt.

Comments are closed.