Verbouwen is leuk! Maar hoe financier ik dat?

Met veel enthousiasme heeft u plannen gemaakt om uw woning te gaan verbouwen. Een nieuw dakkapel, erker of een geweldige serre. De plannen zijn er, maar hoe kunt u dit nou het beste financieren? Dit artikel gaat hier op in om u hiermee op weg te helpen.

Financieringsmogelijkheid voor uw verbouwing .

De aanbouw staat op papier, u weet precies hoe het eruit gaat zien maar de financiering is nog niet rond. Voordat u naar de bank stapt voor een lening kunt u eerst informeren bij uw hypotheekverstrekker om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo bestaat er de mogelijkheid om extra saldo op te nemen uit uw lopende hypotheek. De aflossing die al reeds door u gedaan is van de hypotheek kan deels weer opgenomen worden in sommige gevallen. Informeer dus eerst bij uw hypotheekverstrekker hoe de hypotheekakte is opgesteld en of deze mogelijkheid er is voor u.

Andere financieringsmogelijkheden voor uw verbouwing.

Niet iedereen komt in aanmerking voor bovenstaand financieringsplan. De hypotheekverstrekker neemt hier uiteindelijk het besluit in. Toch zijn er ook nog andere manieren om de financiering van uw aanbouw of verbouwing rond te krijgen. Hieronder staan meerdere mogelijkheden beschreven om uw financiering rond te krijgen.

Het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is een goede optie. Echter zit er aan deze vorm van lenen vaak een hoge rente aan vastgekoppeld. Met deze optie kunt u ervoor kiezen om de lening binnen 10 jaar af te lossen. Tevens is de rente aftrekbaar!

Ook kunt u ervoor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten. Het beste kunt u hiervoor de hulp inschakelen van uw huidige hypotheekverstrekker.

De laatste optie is om een verhoging te vragen van uw huidige hypotheek.

Hopelijk heeft dit artikel een toegevoegde waarde op uw situatie. Mocht u nog twijfelen over welke aannemer u moet kiezen van uw aanbouw of verbouwing dan kunt u altijd vrijblijvend offertes vergelijken bij Aanbouw Expres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *