Veel vacatures metaal beschikbaar

De markt van de metaal en techniek is nog steeds groeiende. Op dit moment werken er zo’n 305.000 medewerkers in deze markt en dit aantal zal alleen nog maar toenemen. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo is er sprake van een flinke vergrijzing in Nederland, waardoor er steeds meer vacatures in de metaal vrij zullen komen. Daarnaast heeft deze sector een erg negatieve imago bij de jongeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel vacatures bij zullen komen, maar er te weinig jongeren zijn die deze vacatures kunnen opvullen.

De verwachting is dan ook dat er binnen twee jaar al zo’n 10.000 moeilijk opvulbare vacatures zullen ontstaan. Het is belangrijk dat de metaal sector aan haar imago gaat werken, zodat er meer jongeren kiezen voor een technische vakopleiding. Zeker met de steeds grotere toename aan beschikbare vacatures. Bedrijven worden steeds vaker genoodzaakt om personeel uit het buitenland te halen, terwijl dit juist enorm zonde is.

Door het alsmaar toenemende tekort aan uitvoerend technisch personeel is de kans erg groot dat jij als uitvoerende technicus snel aan een baan zal komen.  Er zijn dan ook erg veel vacatures metaal te vinden, voor allerlei banen. Bedrijven zijn constant opzoek naar lassers, metaalbewerkers, constructiewerkers, verspaners, plaatwerkers en ga zo maar door.

Het vinden van een vacature is dan ook totaal niet lastig. Het vinden van de juiste vacature kan daarentegen behoorlijk lastig zijn. Er is namelijk een overload aan vacatures metaal te vinden, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk om direct specifiek te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *