Van camping naar vakantiehuis

Op vakantie ben ik lui. Ik geef het eerlijk toe. Ik heb jarenlang met plezier gekampeerd met mijn ouders, en dit zelf ook een tijdje vol gehouden. Tot ik de vakantiehuizen in Spanje ontdekte. Met name de huizen van La Caza zijn echt een verademing. Wat een ruimte, wat een luxe. Ik wilde dit dan ook graag eens met jullie delen.

Kamperen in de regen

Mijn vriendin en ik hielden van actieve vakanties. We maakten urenlange wandelingen in de bergen en luieren kwam er niet aan te pas. Tot we een kampeervakantie in Tsjechië hadden en volledig weggeregend waren. Wat een drama was dat! We konden geen kant op. Voor ons genoeg reden om het jaar erop (de afgelopen meivakantie) eens voor een luie vakantie te kiezen. We hadden ook flink wat meegemaakt qua werksituatie en waren er echt aan toe. Lekker eten en drinken, veel lezen en zwemmen en slenteren door een dorpje. Samen met een ander stel boekten we een vakantiehuis Spanje in Alicante, waarover zij jullie meer vertellen. Zij zijn volledig verliefd geworden op Alicante en zijn er al vaker geweest dan wij.

In een villa een actieve vakantie? Dat kan!


Wat ons vooral heel erg beviel aan de villa was het comfort. Je hebt alles bij de hand. Je kunt lekker zelf koken wanneer je wil en loopt niet te hannesen met vochtige kleding. Sinds die tijd hebben we altijd gekozen voor een vakantiewoning. Ook als je in een vakantiehuisje zit kun je prima een actieve vakantie hebben, hetgeen mijn vriendin en ik toch altijd het leukst vinden. Maar nu kunnen onze bergschoenen gewoon lekker drogen ’s nachts en kunnen we er overdag zonder gedoe zo weer op uit trekken. Dat we voor Spanje kiezen is ook logisch. Spanje behoort namelijk tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen.

De luxe die vakantie heet

Op vakantie mag je best een beetje genieten van luxe – ook al houd je van actieve vakanties. Tuurlijk is dit voor iedereen persoonlijk. Sommige diehards beschouwen mij absoluut niet als een actieve vakantieganger doordat ik in een villa slaap. Terug naar de natuur staat voor hen voorop. Waar het mij om gaat is dat je tot rust komt tijdens vakantie, en of je nou de voorkeur geeft aan back-to-basic in een tentje of de voorkeur geeft aan de weelderige luxe van een villa. Iedere heug heeft z’n meug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *