Trap bekleden met veilig en milieubewust materiaal

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun trap te laten bekleden met sisal. Sisal is een natuurlijk materiaal en biedt vele voordelen. Het bekleden van trappen is iets waar bijzondere aandacht aan besteed dient te worden vooral gezien de veiligheid. Sisal is niet alleen een veilige, maar ook een milieubewuste keuze.

Waarom is sisal zo geschikt om de trap mee te bekleden?
Omdat iedere trap anders is, zijn er zeer veel mogelijkheden op het gebied van het bekleden van trappen. Sterke, duurzame en natuurlijke materialen zoals sisal genieten steeds meer de voorkeur. De vezels in sisal zijn in hoge mate vochtwerend en dankzij het stroeve oppervlak biedt sisal bescherming tegen uitglijden. Een ander zeer belangrijk veiligheidsaspect van sisal is dat dit materiaal brandvertragend en antistatisch is.  Tot slot is Sisal gemaakt van bionatuurvezels (biologisch geteeld) en sisal wordt, net als hennep en kokos, niet behandeld met chemicaliën. Daarom is gebruik van sisal ook voor mensen met een allergie een ideale tapijtsoort. Sisal wordt niet alleen gebruikt om trappen mee te bekleden, maar is ook verkrijgbaar als karpet of vloerkleed.

Sisal is een milieubewuste keuze
Omdat de noodzaak tot efficiëntere en duurzame landbouwindustrie steeds groter wordt, is het van belang dat we steeds meer milieubewuste keuzes maken. Daarom kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke materialen in huis. Kiezen voor sisal als bekleding voor bijvoorbeeld de trap is niet alleen een veilige keuze, maar ook een duurzame keuze. Met het gebruik van sisal wordt de economie in arme delen van de wereld gestimuleerd en zo draagt u bij aan meer (milieu)bewust consumentengedrag.

Comments are closed.