Tips voor na de botox behandeling

Steeds meer mensen kiezen voor botox en fillers als oplossing tegen rimpeltjes en huidplooien en om er weer jonger en strakker uit te zien. Dat komt omdat het niet zo’n moeilijke keuze is. De werking van botox is tijdelijk dus er is niets permanent en een botox prik is zo gezet. Na de prik zijn er wel een aantal dingen die je zelf nog kan doen om het beste resultaat te hebben. Dan kan de botox optimaal inwerken en krijg je geen last van eventuele bijeffecten. Hier vijf tips voor wat je moet doen na de behandeling om de botox optimaal te houden.

  1. Blijf na de injecties zeker met je vingers van de prikgaatjes want kan voor infecties zorgen. Ook het gezicht masseren is af te raden, pas dus op als je het gezicht afdroogt of reinigt.
  2. Je kan best niet gaan liggen de eerste uren na de prikjes. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat de vloeistof wegzakt naar andere delen van het gezicht en dat kan je natuurlijk beter vermijden. Blijf dus zitten, staan of rondlopen.
  3. De dag van de botox injecties kan je beter niet gaan sporten. Door lichamelijke inspanning en dus de bewegingen die je daarmee maakt, kan de botox zich ook weer gaan verspreiden.
  4. Wat je dan weer wel moet doen in de eerste uren na de behandeling, is de behandelde spieren veel gebruiken. Veel op- en ontspannen dus. Zo zal de botox beter kunnen inwerken en een beter resultaat geven.
  5. Een erg belangrijke laatste tip: plan een nieuwe controle bij de arts twee tot drie weken na de behandeling. Botox geeft namelijk niet meteen een sterk resultaat. Na twee tot drie weken na de behandeling kan de arts wel controleren of de botox goed gewerkt heeft en of er eventueel bijspuitingen nodig zijn.

 

Comments are closed.