Tips voor een reis naar Rusland

Rusland lijkt tegenwoordig een eng land voor vele mensen, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Zoals bij elk buitenlands land is het wel verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. We zullen je daarom enkele tips geven die je reis naar en in Rusland zullen bevorderen. Als je deze tips doorleest en je reis boekt bij een goede reisorganisatie zoals Kras en Shoestring, dan moet alles goedkomen.

 

Taal

Het gaat ons niet lukken om je vloeiend Russisch te laten spreken na het lezen van dit artikel, maar als je enkele woorden Russisch spreekt, kweek je in ieder geval een beetje sympathie bij de Russen. We zullen je er daarom enkele leren;

  • Dobre utro en dobre diyen betekenen goedemorgen en goedendag.
  • Privjet betekent hallo, maar is wel informeel, terwijl dasvi danya tot ziens betekent.
  • Taxi en bus zijn in het Russisch taksi en avtoboes en als je wil vragen waar de taxi is, dan zeg je ‘gda taksi?’
  • Priadno appetito betekent eet smakelijk.

 

Oudere Russen spreken bijna nooit Engels, dus als je in het Engels iets wil vragen aan iemand, is het verstandig om een jonge Rus aan te spreken. De meeste jongeren spreken redelijk Engels voor een simpel gesprek.

 

Keuken

Het is in Rusland zeker mogelijk om internationaal te eten, maar het is een veel beter idee om gewoon Russisch te eten. De Russische keuken is waarschijnlijk minder raar en luguber dan de meeste mensen denken. Typisch Russische (bij)gerechten zijn koolsalade en borsch. Ook zijn de Russen dol op knoflook en je zult dit zeker merken in restaurants.

 

Taxi

Net als in Amsterdam zullen er in Rusland mensen naar je toe komen die je een taxi aanbieden. Ga hier niet op in, want deze taxi’s kunnen wel drie keer zo duur zijn als officiële taxi’s. Vraag op de luchthaven bij een informatiestand waar de taxi’s zijn, zodat je zeker weet dat je niet opgelicht wordt.

Comments are closed.