Tips voor de verzorging van je kerstboom

Een kerstboom is best wel gek om te verzorgen, aangezien hij al afgehakt is. Het enige wat je doet is eigenlijk het uitstellen van zijn dood. Best wel creepy als je er over nadenkt. Gelukkig doen we het al jaren en zijn er ondertussen allerlei handige tips en tricks om je kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden, zodat hij lang kan blijven staan en op zijn best is tijdens de feestdagen.

Tip 1: Bomen vinden het niet fijn om van heel koud naar heel warm te gaan. Als je een kerstboom koopt, dan is dat meestal buiten en in de winter kan dat nog wel eens flink koud zijn. Sleep hem dan niet meteen je warm verwarmde huis binnen, maar leg hem eerst even in de gang, garage of schuur. Zo kan de boom acclimatiseren.

Tip 2: Geef de boom de eerste dag extra veel water, ongeveer 3 tot 4 liter is genoeg. Daarna moet je het water elke dag aanvullen, zodat er altijd water in de bak staat. Ongeveer een halve liter tot 1 liter per dag zou genoeg moeten zijn.

Tip 3: Je moet de boom niet te dicht bij een verwarming zetten van kerstbomen drogen uit van te veel warmte. Zoek het liefst een hoekje op waar het niet te warm is en waar de boom genoeg ruimte heeft. Ook is het niet goed voor de boom als er direct zonlicht op staat, dus zet hem liever niet te dicht bij een raam.

Tip 4: Koop een kerstboom die in je huis past. Veel kerstbomen zijn te hoog en dan denken mensen: ik knip wel een stukje af. Toch is dit niet ideaal, want hierdoor kan de boom sneller uitdrogen.

Vind je dit allemaal te veel werk? Dan kun je ook een neppe kerstboom bestellen. Neem bijvoorbeeld een kunstkerstboom met verlichting, dan heb je er weinig werk aan.

Comments are closed.