Thee met een extraatje, Theebloemen

Thee vindt zijn oorsprong in het oude China. De oorsprong van het woord thee komt ook uit China: cha.
Volgens de geschiedenisboeken was het de toenmalige Keizer Shen Nung die de thee per ongeluk ontdekte in een bos. Tijdens het koken van het water vielen de bladeren in het water en de geur en smaak bevielen de keizer zo goed, dat hij vanaf die dag elke dag water kookte met de theebladeren en werd hij een echte theeliefhebber.

Nederland heeft nog lang moeten wachten op thee. Rond 1610 werd er een kleine hoeveelheid thee meegenomen naar Nederland, maar men vond het toen nog een rariteit. Pas vanaf het einde van de 17e eeuw kwamen met de VOC grote hoeveelheden naar Nederland. Deze thee kwam uit Batavia, dat werd geleverd uit China.

Nu is de thee goed ingeburgerd in Nederland want na koffie is thee de meeste gedronken drank in Nederland. Er wordt gemiddeld 2,5 kop thee per dag per persoon gedronken. Per hoofd van de bevolking is dat ongeveer 100 liter thee per jaar. Maar liefst 79% hiervan wordt thuis gedronken. Je zou zeggen dat dan alle theevarianten al bekend zouden zijn, maar dat is nog niet het geval. Want in diverse andere landen is de Theebloem alias Blooming Tea al een bekend fenomeen. In Nederland is nog lang niet iedereen bekend met dit kunstwerk, maar daar gaan we bij www.Theebloemen-shop.nl verandering in brengen. In de shop hebben wij een ruim assortiment aan Theebloemen. Bij ons vindt je veel verschillende smaken en verpakkingen en wij berekenen geen verzendkosten. Dus kom eens een kijkje nemen op www.Theebloemen-shop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *