Tekenbanden voor honden en katten

Wanneer je een hond of kat hebt wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Toch vergeten veel mensen vaak om hun huisdier regelmatig te controleren op teken.  Dit terwijl teken veel ziektes kunnen overbrengen waardoor uw huisdier er slecht aan toe kan zijn. Gelukkig zijn hier verschillende preventiemiddelen voor. Zo zijn er tekenbanden voor zowel honden als katten verkrijgbaar waarmee je tekenbeten kan voorkomen. Deze hebben over het algemeen een langdurige werking waardoor jouw hond of kat lang beschermt is tegen deze nare parasieten.

Tekenband hond, verschillende soorten

Er zijn meerdere tekenbanden voor honden op de markt verkrijgbaar. Zo zijn enkele bekende merken Scalibor, Bayer pet care, en Exil. Ook zijn er andere preventiemiddelen dan tekenbanden verkrijgbaar, zoals de pipetten van Frontline Combo. Toch is een tekenband vaak prettiger omdat deze vele malen langer werkzaam zijn. Een Scalibor tekenband hond bijvoorbeeld, deze is ongeveer een half jaar werkzaam. Dit is natuurlijk ideaal. Daarnaast heeft deze tekenband voor de hond ook twee werkingen. Zo doodt de band de teken en voorkomt dat de teken zich kunnen vasthechten.

Tekenband kat, verschillende soorten

Ook voor katten zijn meerdere tekenbanden verkrijgbaar. Een van de meest bekende tekenband kat is de Saresto. De Saresto tekenband biedt bescherming voor zowel teken als vlooien en werkt ongeveer acht maanden. Ook deze tekenband weert teken af en doodt ze voordat ze zich kunnen vasthechten. Door de lange werking is het niet nodig om jouw kat iedere dag te controleren op teken. Let wel dat je na zeven maanden jouw kat regelmatig gaat controleren om te kijken of de tekenband nog werkzaam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *