Te veel prikkels geven je een error

Veel mensen denken soms dat mensen met HSP mentaal ziek of labiel zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet het geval, maar door de manier waarop het soms in de media terecht komt kan het wel zo lijken. Sommige mensen geloven niet dat het echt is en dat een HSP gewoon overdrijft. Ze vergelijken het met autisme. Dit kan mensen met HSP erg veel pijn doen en het kan ze laten voelen alsof ze niet goed begrepen worden.  

De meeste mensen hebben nou eenmaal snel een vooroordeel en een mening over een ander. Als deze persoon niet goed geïnformeerd is en niet bereid is om te leren en zich een beetje te verdiepen in een ander is dit natuurlijk helemaal niet leuk. Stel je voor dat het over jezelf of misschien over je kind gaat. Dan wil je toch ook niet dat er verkeerd over je wordt gedacht. Neem altijd de tijd en de moeite om iets op te zoeken en wat meer te leren over een bepaalde situatie waar een ander in kan zitten. 

Mensen met HSP zijn niet labiel, niet per se zweverig en zijn al helemaal niet paranormaal met een zesde zintuig of wat dan ook. Het zijn gewoon normale mensen zoals iedereen. Ze zijn niet te soft voor een leidinggevende functie en het is echt geen aandacht vragen en overdrijven. Hoog gevoelige mensen hebben last van prikkels die te hard binnenkomen. Het is een eigenschap waar je mee geboren wordt. Je hebt het of je hebt het niet. Het kan niet behandeld worden, maar je kan wel leren hoe je er het best mee om kan gaan door middel van HSP begeleiding. Tijdens de begeleiding word je geleerd hoe je met bepaalde gevoelens en emoties om moet gaan. Je krijgt opdrachten en doelen mee die je moet gaan toepassen in je dagelijkse leven. 

Comments are closed.