Te overwegen bij aanschaf maatkasten

Of u nu denkt aan de renovatie van uw bestaande kasten, extra opslagruimte, uw keuken een complete make over geven of een mix van dit alles, werken met kasten is spannend en uitdagend. Vandaag de dag heeft de huiseigenaar heel wat opties bij het uitvoeren van een dergelijk project. Fabrikanten, retailers, supermarkten, lokale leveranciers etc bieden een scala aan producten aan voor elke behoefte en prijs. Sommige zijn van een mindere kwaliteit, terwijl andere zich situeren in het luxe segment. Sommige klanten willen een tijdelijke oplossing terwijl anderen opteren voor een lange termijn oplossing. Terwijl kant en klare oplossingen zeker voordelen hebben, kiezen vandaag de dag nog veel mensen voor op maat gebouwde kasten die zijn ontworpen om hun individuele behoeften te laten aansluiten bij het thema en de inrichting van het huis en uniek zijn in uiterlijk en uitstraling.

Echter, vooraleer te kiezen voor maatkasten moet je een aantal factoren evalueren:

Afmetingen: Het is essentieel om het ontwerp en de grootte van uw kasten aan te passen aan de afmetingen van uw kamer. Een omvangrijk ontwerp met te veel kasten of overvolle rekken zou overweldigend zijn in een kleine kamer, terwijl een slim design perfect zorg kan dragen voor uw opslagbehoeften, zonder de kamer een rommelig uitzicht te geven.

Prijs: Het is essentieel om een budget te maken alvorens zich te wagen aan dit project. Kasten op maat kunnen duur zij en het werk tijdrovend. Vandaar dat je best eerst rond kijkt, vraagt naar referenties / aanbevelingen van vrienden, collega’s of familieleden die u kunnen helpen om de meest betaalbare optie te identificeren.

Materiaal: Als je denkt op lange termijn, is het verstandiger om te kiezen voor hardhout, goede kwalitatieve accessoires en toebehoren. Een goede ontwerper zal top kwaliteit materialen aanbevelen. Echter, betaalbare en goedkopere opties zijn ook beschikbaar en je kunt opteren voor materialen die minder duur zijn en gemakkelijk beschikbaar. Nieuwere materialen zoals eco-vriendelijk hout, materialen die geen giftige dampen vrij laten, gerecycled hout of sloophout, houtfineer, hernieuwbare grondstoffen zoals bamboe of acacia, laminaat, thermofoil enz. zijn enkele van de thans beschikbare opties.

Beroepskwalificaties: Kies professionele mensen die over de vereiste licenties, kwalificaties, opleiding, ervaring en expertise beschikken . Als je verbouwt zijn er regels die je moet volgen en toestemmingen die daarvoor nodig zijn. Zorg ervoor dat je al het papierwerk vooraf klaar hebt. Een onervaren werkman kan zelfs de beste materialen ruïneren. Vraag om voorbeelden van hun werk te zien voordat je een beslissing neemt.

Details: Accessoires zoals scharnieren, ladegeleiders, handgrepen, magnetische sloten, sluitsystemen of andere moeten van de beste kwaliteit zijn, roestvrij en gegarandeerd warmte en vocht afstoten. Als je de kasten schildert, zorg ervoor dat de verf milieuvriendelijk, vlekbestendig en duurzaam is en niet barst.

Als je rekening houdt met al deze factoren zal u kasten op maat hebben die aansluiten bij het thema van uw kamer en bij uw budget.

Bron: http://www.maatkastenprijzen.be

Comments are closed.