Succesvol op dieet

Het is waarschijnlijk één van de meest geleverde gevechten in deze wereld, de strijd tegen de kilo’s. Ze vliegen er met gemak op, maar met o zo veel moeite raak je ze weer kwijt. En een vaak bijkomend verschijnsel is het zogenoemde jojo effect. De kwijtgeraakte kilo’s komen na het stoppen met diëten dubbel zo hard terug. Het is dan ook een hele kunst om succesvol af te vallen. En met succesvol afvallen wordt dan bedoeld de overtollige kilo’s kwijt raken en vervolgens op het gewenste gewicht blijven.

Hoe houd je nou een dieet vol

Voorop gesteld wil ik graag zeggen dat diëten nooit vanzelf zal gaan, de mooie beloftes van wondersapjes die al het werk voor jouw doen zijn nou eenmaal niet waar. Wel zijn er (dieet) programma’s en andere hulpmiddelen die het afvallen stukken eenvoudiger kunnen maken. Neem bijvoorbeeld het succesverhaal van Sonja Bakker, binnen enkele jaren na haar eerste boek, was half Nederland aan het Sonja Bakkeren en als je product of naam een werkwoord wordt dan is het duidelijk dat je succes hebt. Het succesverhaal van Sonja Bakker komt vooral doordat er geen valse beloftes worden gedaan, maar er wel duidelijke richtlijnen worden gegeven om duurzaam af te vallen. En dat is nou juist de sleutel van een succesvol dieet. Een goed dieet geeft duidelijke richtlijnen en handvaten en schept realistische verwachtingen tot het kwijtraken van overtollige kilo’s. Er zijn ook nog diëten die gezonde hongerverzachtende substituut producten  aanleveren voor de normale ongezonde tussendoortjes, zulke diëten zijn natuurlijk het beste om te volgen. Één voorbeeld van zo’n dieet is Atkins. Zij hebben een eigen assortiment koolhydraat arme substituut producten die een grote hulp zijn om een dieet vol te houden en blijvend af te vallen.

Hoe blijf je slank na een dieet

Dit is misschien wel het moeilijkste onderdeel van afvallen het slank blijven. Want voor je het weet zit je weer in de oude slechte eetgewoontes. Een van de beste tips die ik heb meegekregen is het jezelf niet moeilijk maken, stop dus eenvoudig weg met het kopen van alle suiker en koolhydraat rijke producten en ga op zoek naar suiker en koolhydraatarme substituut producten. En zorg dat die overal in je huis te vinden zijn. Dit in combinatie met goed blijven bewegen, zorgt ervoor dat je nooit meer keihard hoeft te diëten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *