Studiekring presenteert De Nationale Huiswerkweek

 

UTRECHTHuiswerk krijgt een week lang extra aandacht. In de week van 10 tot en met 14 maart zijn er landelijk op 100 locaties activiteiten rond het thema huiswerk voor leerlingen, ouders en mentoren.

 

Banner-nationale-huiswerkweekWaarom een Huiswerkweek?

Leerlingen die vanaf maart hun manier van leren aanpassen, kunnen onvoldoendes nog veranderen in voldoendes. Een goede planning van de rest van het schooljaar is daarbij cruciaal. Om deze reden zijn alle activiteiten gericht op het leren plannen; in kaart brengen wat er nog moet gebeuren om het schooljaar succesvol af te sluiten, samen heldere doelen stellen én het naleven van de gemaakte planning.

Activiteiten

Er zijn diverse workshops voor leerlingen en ouders, onder andere de workshop “Plan je Eindsprint” voor leerlingen en de “Overgang basisschool naar voortgezet onderwijs” voor ouders. Leerlingen die huiswerkbegeleiding een keer willen uitproberen, kunnen gratis een middag meelopen. Met de begeleider maken ze een planning voor het maak- en leerwerk dat ze op dat moment hebben en ze krijgen achteraf een verslag met tips toegemaild. Mentoren krijgen een gratis mentorles aangeboden over het stellen van doelen.

 

Meedoen aan De Nationale Huiswerkweek als ouder, leerling of mentor? Kijk op www.studiekring.nl/huiswerkweek.

Over Studiekring

Studiekring is sinds 2000 uitgegroeid tot hét instituut voor huiswerkbegeleiding en vakspecifieke bijles, zowel voor leerlingen van de basisschool als van het middelbaar onderwijs. Het instituut onderscheidt zich door goede én betaalbare begeleiding met duidelijke en transparante verslaglegging voor thuis. Door een nauwe samenwerking met scholen aan te gaan, spant Studiekring zich in om de kosten laag en de kwaliteit hoog te houden. Daarnaast ondersteunt het instituut de stichting Talent-Plan om begeleiding mogelijk te maken voor leerlingen die zelf open staan voor hulp maar wier ouders de reguliere factuur van Studiekring of een ander begeleidingsinstituut niet kunnen betalen. Meer informatie: www.studiekring.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *