Sterke toename stressniveau onder werknemers

Uit een onderzoek uitgevoerd door Regus, ´s werelds grootste aanbieder in flexibele werkplekken, is gebleken dat Nederlandse werknemers steeds meer last hebben van stress op het werk. De onderzoekers stelden vast dat twee op de vijf van alle Nederlandse werknemers (40%) zegt dat hun stressniveau het afgelopen jaar is gestegen. Verschillende factoren leiden tot deze toenemende druk, waar de huidige economische crisis een belangrijke rol in speelt.

De toename in het algemene stressniveau van werknemers is te wijten aan een aantal factoren. Uit het onderzoek bleek dat de belangrijkste oorzaken van stress gaan om het werk zelf (53%), maar ook het salaris (45%), en klanten (32%) zijn grote stressveroorzakers bij werknemers. Daarbij ervaren werknemers van kleine bedrijven meer stress met klanten (37%) dan werknemers van grote bedrijven (19%), maar voelen zich daarentegen wel meer lastiggevallen door het management (13%) dan hun collega´s bij grote bedrijven (52%).

Eduard Schaepman, Algemeen Directeur Regus gaf naar aanleiding van het onderzoek aan: “Bedrijven die hun personeel op een goede manier terzijde willen staan, kunnen niet aan dit onderzoek voorbijgaan en moeten iets doen aan de stressniveaus binnen hun organisatie. De zware tol die stress eist, wordt niet alleen betaald door werknemers, maar ook door bedrijven. Deze krijgen te maken met meer ziekteverzuim en een lagere efficiëntie als het personeel niet naar behoren functioneert.”

Esmeralda de Vries, organisatie-socioloog bij AVAfit, voegt toe: “Stressniveaus over de hele wereld blijven toenemen, waardoor werknemers dichterbij een burn-out komen. Er zijn twee soorten stress: positieve stress en negatieve strain. Door een tekort aan regelcapaciteit verandert stress in strain. Indien werknemers tijdens de crisis juist meer risico’s ervaren en daardoor beperkt zijn in hun regelcapaciteit, kan dit tot strain en improductiviteit leiden.”

Er zijn verschillende manieren om het stressniveau van medewerkers te verlagen. Hen flexibele werkplekken aanbieden is daar één van. Flexwerken verkort de reistijd, wat stressverlagend werkt (Verkeersnet, 2012). Daarnaast neemt de flexibiliteit in het leven toe, wat bevorderlijk is voor het algemeen welbevinden, voor de balans tussen werk en privé en voor het gezinsleven. 78% van de Nederlandse werknemers gaf in het onderzoek aan dat flexibiliteit de productiviteit verbetert door flexwerken. Uit een eerder onderzoek van Regus (2012), naar flexibiliteit in verband met productiviteit, bleek eveneens dat 58% van de werknemers zich gezonder voelt als direct resultaat van flexibel werken.

Nog niet zo heel lang geleden leek flexibel werken geen optie: te duur, teveel geregel, geen kantoren beschikbaar op gewenste plekken, werkplekken die niet voldoen aan de eisen, enzovoort. De afgelopen paar decennia is flexibel werken een mondiaal begrip geworden, en is nu niet meer uit de wereld weg te denken. Regus is hier een duidelijk koploper van, en blijft met zijn 22 jarige ervaring op het gebied van flexibele kantoren met innovatieve ideeën komen. In 1994 opende dit bedrijf zijn eerste business centre in Latijns Amerika, en begin dit jaar heeft dit bedrijf tientallen vestigingen op grote en kleinere stations geopend, met flexibele kantoorruimte voor bedrijven, zelfstandigen en doorreizigers. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van flexibel werken eindeloos.

Naast het feit dat het huren van flexibele ruimten helemaal niet veel hoeft te kosten (40% gaf in het onderzoek aan kosten te kunnen besparen door flexibel werken), zijn er nu veel meer mogelijkheden en voordelen voor werknemers op het gebied van huurafspraken en extra services, waardoor een kantoor huren op flexibele basis erg aantrekkelijk is. Hier wordt dan ook al veel gebruik van gemaakt door bedrijven en zelfstandigen wereldwijd. Flexibel werken en de mogelijkheden blijven zich uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *