Sporten met een enkel brace

Een enkel brace verlicht de pijn die het gevolg is van een enkelblessure door het sporten. De enkel brace ondersteunt fragiele zones in de enkel om zo verder letsel te voorkomen aan de spieren of gewrichten. De enkel brace geeft meer comfort tijdens het sporten zodat u zich niet druk hoeft te maken over eventuele verder kwetsuur of ernstig letsel. De bescherming van een enkelbrace bestaat meestal uit meerdere lagen, meestal is de buitenstof van polyester, daarna volgt een latexlaag en de binnenkant is meestal voorzien van een kantoenen voering.

De enkel brace dragen
Je draagt een enkel brace preventief als je een enkelverzwikking wilt voorkomen. Deze blessure komt veel voor bij teamsporten als voetbal, korfbal en volleybal. Bij een enkelverzwikking ofwel enkeldistorsie verrek of scheur je de enkelbanden aan de buitenzijde van je enkel. Dat kan gedeeltelijk of geheel gebeuren. In een klein percentage van de gevallen treedt er nog meer schade op aan de enkel.

U zult zich vast afvragen hoe deze enkel brace moet worden gedragen en hoe comfortabel dit is tijdens het beoefenen van uw sport. De bandage is gewoon te dragen in uw sportschoen en er kan ook zeer gemakkelijk een sok overheen gedragen worden voor extra ondersteuning. Tijdens het sporten transpireert u en door het duurzame en vochtregulerende materiaal zorgt de enkel brace ervoor dat u zich tijdens het sporten comfortabel voelt en geen hinder ondervindt van de enkel brace.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *