Spierpijn te lijf gaan

Spierpijn, het is de gewoonste zaak van de wereld aangezien iedereen er wel eens last van hebt. De een krijgt het na het sporten en de ander na een lange werkdag. Over het algemeen ontstaan spierpijn na een zware inspanning.

Wat is spierpijn?
Spierpijn is een pijn die men voelt aan de spieren. Dit kan bijvoorbeeld komen opzetten na een zware inspanning zoals sporten. De spieren hebben hard gewerkt en laten dit voelen aan het lichaam de volgende dag. Eigenlijk is spierpijn een teken dat er teveel druk heeft gestaan op de spieren. Voornamelijk sporters hebben regelmatig te maken met spierpijn. Vaak gaan de sporters namelijk verder dan dat het lichaam eigenlijk aan kan. Het gevolg hier van is dat er spierpijn zal ontstaan op verschillende plekken in het lichaam. Uiteraard verschilt het per inspanning waar er spierpijn ontstaat. Het kan bijvoorbeeld gaan om de armen, de benen, de rug en zelfs de kont.

Scheurtje
Spierpijn is eigenlijk een soort scheurtje in het spierweefsel. Dit klinkt veel erger dan dat het is. Het scheurtje herstelt namelijk enorm snel. Na een paar dagen ben je weer van de spierpijn af en is het scheurtje weer verdwenen.

Wat te doen bij spierpijn
Het belangrijke bij spierpijn is om de spieren rust te geven. Ze hebben namelijk de tijd nodig om te herstellen van de inspanning. Als je gaat sporten met spierpijn zal de pijn erger worden en tevens kunnen er diverse blessures ontstaan zoals onder andere een zweepslag. Dit wil je natuurlijk niet. Rust daarom een paar dagen uit als je spierpijn hebt. Hierbij moet je natuurlijk wel blijven bewegen. Soms kan het ook helpen om de spieren te masseren. Dit zal geen prettig gevoel zijn, maar soms kan het wel helpen. Warmte helpt ook om de spieren los te maken.

Comments are closed.