Snel gewicht verliezen

Afvallen kan erg moeilijk zijn. Mensen hebben een bepaald levenspatroon, bepaalde gewoontes, die niet zomaar te veranderen zijn. Het kan, maar makkelijk is het zeker niet. Gezond afvallen is de beste manier om op lange termijn aan je gewicht te werken.

Gezond afvallen met maaltijdvervangers

Als je gewend bent om drie keer per dag een maaltijd te consumeren, dan zou je twee maaltijden kunnen vervangen door een gezonde, lekkere maaltijd shake. Snel afvallen met shakes is helemaal niet moeilijk, als je je ontbijt en lunch vervangt met een gezonde maaltijdshake. Er zit een afgemeten hoeveelheid voedingsstoffen in, waardoor je altijd genoeg binnenkrijgt. Als je tussendoor een stuk fruit wilt eten kan dat natuurlijk. Het avondmaal hoef je niet te vervangen, je kan gewoon eten wat je altijd eet, als je maar een beetje oplet met overtollig vet. Heb je later op de avond nog trek dan kan je suikervrije magere kwark eten. Dit vult, wordt verteerd tijdens het slapen en is helemaal niet vet. En, als je eraan went kan het best lekker zijn. Wil je per se wat suiker toevoegen aan de kwark dan kan je kiezen voor van kunstmatige zoetstof.

Zonder beweging, weinig vooruitgang

Afvallen zonder dieet kan. Als je heel veel beweegt op een dag kan je heel veel eten. Maar de meeste mensen bewegen niet zo graag. Toch is dat van belang als je snel wilt afvallen. Pak de trap in plaats van de lift. Ga naar je werk op de fiets in plaats van de auto. Doe je boodschappen lopend. Er zijn vele manieren om extra te bewegen, zonder heel intensief te sporten. Maar, dat is wel het beste. Als je het kan opbrengen om minimaal 3 keer per week 3 kwartier intensief te sporten, zul je veel sneller afvallen. Met name cardiofitness is zeer effectief als je snel gewicht wilt kwijt raken. Het belangrijkste zowel qua eetpatroon als beweging, is dat je er plezier aan beleeft. Je haalt er genoegen uit dat je gewicht kwijt raakt en je gezonder gaat voelen. Want als je dat gevoel niet hebt en het ziet als een sleur, is het erg moeilijk om vol te houden. Val je terug? Dat kan gebeuren. Pak de draad weer op, en ga zo snel mogelijk weer verder met je dieet.

Comments are closed.