Scheiden of blijven: op zoek naar het antwoord

Als je worstelt met de vraag scheiden of blijven is er wel iets aan de hand. Je bent ooit getrouwd met de beste bedoelingen en nooit kwam scheiden in je op want jullie waren verliefd en in de zevende hemel. Voor altijd bij elkaar, dat was het plan. Misschien wel een gezin stichten, kinderen groot zien worden en grootouders worden. Voor de meeste stellen gaat dit op. En gelukkig zullen de meeste stellen dit ook meemaken. Maar voor jou heeft het anders uitgepakt. Je twijfelt nu. Mogelijk is de liefde voor de ander verdwenen of is er iets gebeurd waardoor je je afvraagt of het nog wel verstandig is om te blijven. Het is een enorme klus om erachter te komen wat nu de beste oplossing is. Eén ding is zeker: je moet gaan praten.

Dilemma scheiden of blijven licht je partner in

Je partner moet weten wat er speelt en samen zullen jullie moeten uitvogelen wat er precies aan de hand is en of hier nog iets aan gedaan kan worden. Niet altijd eindigt het in een scheiding. Soms levert een aantal goede gesprekken vanzelf  een oplossing op. Wellicht is het handig om er een deskundige bij te vragen om de gesprekken te leiden. Geef duidelijk aan wat er irriteert en geef de ander de tijd om een bijdrage te leveren tot een oplossing. Beslis dus nog niet direct en heb geen haast.

Als je toch wilt scheiden

Het loont om het huwelijk te redden. Het voorkomt een emotionele scheiding en de financiële en praktische voordelen zijn groot. Ook wanneer er kinderen in het spel zijn is dit voor hun de fijnste oplossing. Maar dat kan natuurlijk alleen als jullie beiden de overtuiging hebben dat het kans van slagen heeft. De kinderen zijn geen reden om ondanks alles bij elkaar te blijven. Mochten jullie toch neigen naar een scheiding aanvragen, dan is het zaak dit in goed overleg met elkaar te doen zodat de kinderen daar zo min mogelijk schade van ondervinden.

scheiden of blijven

Comments are closed.