Samenaankoop dakisolatie populair

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen tegen gunstige tarieven hun dak laten isoleren. Een thermografisch onderzoek bracht elk huis in kaart.

Besparen door isoleren

Nog tot het einde van het jaar kunnen inwoners uit het dorp van wie dak van hun huis onbehoorlijk of niet is geïsoleerd bij het gemeentebestuur of bij de streekintercommunale Igemo terecht voor een samenaankoop dat een aanzienlijk voordeel biedt. Wie zelf de installatie voor zijn rekening neemt, kan tot vijftig procent uitsparen.

Verloren energie door slechte dakisolatie

Het initiatief kwam er nadat het bestuur en Igemo in februari een thermografische kaart van het volledige grondgebied hadden laten opmaken zodat iedereen haarfijn kan zien hoeveel energie verloren gaat door slechte dakisolatie.

Gemeente springt bij

‘We vonden het als gemeentebestuur onze plicht’, zegt schepen van Milieu Bert De Keyser (CD&V). ‘We dragen milieu hoog in het vaandel, ook voor onze eigen gebouwen. En zeker gezien de dure energieprijzen was het tijd om actie te ondernemen. Behoorlijke isolatie kan tot 30 procent schelen op de energiefactuur’, voegt hij toe.

In totaal schreven zich al vijftig gezinnen in voor het project. Op 20 september volgt er op het gemeentehuis een afsluitende infoavond, op 25 en 27 september zijn er workshops gepland op het gemeentehuis.

Comments are closed.