Sabrina Jansen debuteert met jeugdboek ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’

Sabrina Jansen debuteert met jeugdboek ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’
“Ik weet als geen ander wat pesten met een jong meisje doet”


Een aanrader voor opgroeiende meisjes in de huidige samenleving. Dat is ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’. In het boek vertelt schrijfster Sabrina Jansen over de 13-jarige Marlies, een meisje dat gepest wordt op school en het thuis ook niet makkelijk heeft. De onzekere Marlies wil niets liever dan vrienden maken. Dat drijft haar in de armen van een loverboy.

Het verhaal voor ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’ had Sabrina al jaren in haar hoofd.“Hoewel ik geen ervaring heb met loverboys, weet ik als geen ander hoe het is om als jong meisje gepest te worden. De onzekerheid die ik toen voelde, herinner ik me nog steeds. Het doet veel met je en bovendien word je er ontzettend beïnvloedbaar van.”


Voorlichting

Sabrina besloot om haar ervaringen te gebruiken in haar boek. “Ik vind het belangrijk dat mijn verhaal lekker leest, maar wil ook dat kinderen en jongerener iets van leren.” ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’ is dan ook uitermate geschikt als voorlichtingsmateriaal. “Naast de gevaren en gevolgen van pesten, vertel ik hoe een loverboy te werk gaat en hoe een loverboy steeds meer grip kan krijgen op het leven van iemand.”

Tweedehandskleding
In het boek van Sabrina wordt het verhaal van de 13-jarige Marlies verteld. Het meisje, dat op jonge leeftijd haar vader verloor, woont alleen met haar moeder. Financieel heeft het gezin het moeilijk en Marlies draagt alleen maar tweedehandskleding. Dat is één van de redenen waarom ze gepest wordt op school. Marlies heeft één vriendin, maar als zij de kans krijgt om bij de rest van de klas te horen, keert ook zij Marlies de rug toe. Het gepest wordt steeds erger.

Geld stelen

Als Marlies op een dag in het ziekenhuis is, ontmoet ze de 17-jarige Levi. Marlies vindt hem ontzettend knap en is op slag verliefd. Ze kan maar niet geloven dat hij haar ook leuk vindt. Al snel blijkt dat Levi andere bedoelingen heeft met Marlies. Ze krijgt allerlei opdrachten van hem en moet geld stelen van haar moeder. Levi speelt meer en meer in op de problemen van Marlies en krijgt haar uiteindelijk zo ver om van huis weg te lopen.

Op tijd gered

Marlies wordt naar een landhuis gebracht en daar ontdekt ze wat Levi met haar van plan is. Gelukkig gaan een klasgenoot en leraar van Marlies naar de politie en wordt ze op tijd gered. Het wordt dan duidelijk hoe loverboy Levi te werk is gegaan en wat hij allemaal met Marlies wilde doen. Marlies wordt uiteindelijk herenigd met haar moeder.

Ook voor ouders

Sabrina hoopt dat het actuele onderwerp loverboys veel jongeren motiveert om haar boek te lezen. “Maar het boek is ook zeker geschikt voor ouders. Ik hoop dat dit verhaal een goede waarschuwing is en dat zowel de jeugd als ouders inzien hoe gevaarlijk pesten kan zijn.”

Over de schrijfster

Sabrina woont samen met haar man en twee zoons in het Brabantse Fijnaart. ‘Ware liefde. Of toch een loverboy?’ is haar debuut. Momenteel werkt Sabrina aan een thriller voor volwassen. Meer werk van haar hand is te lezen op de schrijfsite Plazilla.nl. Sabrina schrijft onder de naam Galaxy.

Ware liefde. Of toch een loverboy?, Sabrina Jansen, 106 pagina’s, paperback, ISBN 978-94-6206-170-5, € 15,95. Een gesigneerd boek kan besteld worden via www.sabrina-jansen.nl . Bestellen is ook mogelijk via http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=3140.

Een stukje uit het boek:

Marlies opent de deur en kijkt om het hoekje naar buiten. De straat is verlaten en stil. De lampen zijn bij alle huizen uit. De kust is veilig. Ze pakt haar tas en loopt richting de straat. Nog even en dan zal Levi haar ophalen. Twee koplampen verschijnen aan het einde van de straat, langzaam komen ze haar kant op. Marlies herkent de auto niet. Het is niet de Mercedes waar Levi eerder op de avond in reed. De jongen achter het stuur kent ze ook niet. Hij opent het portier en stelt zich voor als een vriend van Levi. “Levi kon zelf niet komen. Hij kon thuis niet weg. Hij heeft mij gevraagd jou op te halen en je naar de plek te brengen die hij met jou had afgesproken.” Marlies kijkt rond of ze echt geen Mercedes ziet aankomen. “Het is goed. Je hoeft niet bang te zijn. Ik ben echt een vriend van Levi.” Hij laat een foto op zijn telefoon zien waarop hij samen met Levi staat. “Kijk, geloof me maar.” Marlies vertrouwt het verhaal niet helemaal maar stapt toch in de auto. “We hebben alleen geen plek afgesproken.” “Ik weet waar Levi jou heen wil brengen.” De jongen start de auto en samen rijden ze de straat uit. Het hart van Marlies bonkt in haar keel. Waar ben ik aan begonnen, denkt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *