Renault: tweedehands of nieuw?

Als je een Renault aan wilt schaffen moet je de afweging maken of je een nieuwe Renault wilt kopen of dat je gaat voor een tweedehands model. Die afweging zal, afhankelijk van een aantal factoren, gemakkelijk of minder gemakkelijk zijn. Het budget voor een nieuwe auto moet er natuurlijk zijn. Als dat er niet is dan is de keuze gemakkelijk gemaakt. Maar dat is weer niet zo als je de auto ‘aanschaft’ via corporate of private lease.

Als je wel de keuze hebt dan moet je gaan vergelijken. Een nieuwe Renault heeft als voordeel dat deze motorisch helemaal 100% is en dat alles eraan nieuw is. Dat is natuurlijk ideaal, want dan heb je een hele mooie en goede auto. Maar de ene Renault is de andere niet. Misschien is je budget wel toereikend voor een Renault Clio, maar lang niet voor een Renault Espace. Maar misschien heb je dan wel voldoende geld voor een tweedehands Renault Espace.

Als je voor een nieuwe Renault gaat dan is die keuze duidelijk. Bij een tweedehands model komen er meer obstakels kijken. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk model je wilt, uit welk jaartal en uit te vinden welke kenmerken je verder belangrijk vindt. Ook je budget is natuurlijk belangrijk. Als je wel even de tijd hebt dan kun je verschillende dealers bij langs of kijk je naar verschillende advertenties in kranten en op internet. Online tweedehands Renault kopen kan echter ook. Je kiest de auto dan online uit, betaalt hiervoor en de auto wordt zo snel mogelijk aan je geleverd. Een snelle manier om een tweedehands auto te kopen dus.

Maar of je er nu voor kiest om een Renault occasion uit de krant te kiezen, bij de dealer te kopen of via online auto kopen, het blijft belangrijk om alle auto’s goed te vergelijken en de minnen en plussen in kaart te brengen. Op die manier kun je auto’s schrappen en blijft uiteindelijk de ideale auto voor je over: jouw nieuwe Renault.

 

 

Comments are closed.