Reizen 65 plus

Het reizen van A naar B kan duur zijn, ook voor mensen die ouders zijn dan 65 jaar kan het reizen met zowel de bus als met de trein een dure aangelegenheid worden. Er zijn voor 65+ers verschillende mogelijkheden om toch goedkoper met het openbaar vervoer te reizen. In dit artikel worden enkele mogelijkheden uitgelegd die oplossingen bieden om goedkoper met het openbaar vervoer te reizen.

Het € 1,- buskaartje voor de 65+er
Een van de mogelijkheden die je hebt is het reizen met het € 1,- buskaartje. Indien je ouder bent dan 65 jaar kun je op vertoon van je id-kaart één uur reizen in de bus voor slechts € 1,-. Bijkomende extra’s zijn de zitplaatsgarantie vooral voor 65 plus reizen is dit belangrijk. Hiernaast krijgt u op vertoon van het buskaartje verschillende voordelen op diverse uitjes op de Veluwe. Hiernaast kun je ook nog kansmaken op leuke prijzen indien u uw kaartnummer invoert op de actiewebsite. Voorwaarde voor deze actie is wel dat het € 1,- buskaartje slechts geldig is op sommige busritten en eigenlijk alleen in Gelderland.

Meereizen met familie of kennissen
Een van de andere mogelijkheden is het meereizen met familie of kennissen. Vaak wonen enkele familieleden in de buurt en heb je soms de mogelijkheid om met ze mee te reizen als je een beetje geluk hebt. Dit is natuurlijk voor uzelf de goedkoopste manier om te reizen want hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Vooral voor familie dagen kan dit leuk en interessant zijn.

De buurt bus
In sommige gevallen rijdt er een buurt bus of kunt u met de reguliere busreizen meereizen. Het mooiste en het goedkoopste is natuurlijk als u meereist mee een familielid of gebruikt kunt maken van het € 1,- buskaartje. Indien dit niet mogelijk is dan zijn er altijd nog mogelijkheden om of met de trein of om met een gewoon kaartje met de bus te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *