Radiotherapie En Bijwerkingen.

Welke radiotherapie bijwerkingen zijn er en hoe verminderen we ze?
Radiotherapie is een conventionele behandeling voor veel soorten kanker. Hoewel mensen verschillende reacties hierop ervaren, kan deze pijnloze behandeling leiden tot zeer pijnlijke bijwerkingen. De ernst van de radiotherapie bijwerkingen zijn afhankelijk van het lichaamsdeel dat wordt behandeld. Laat uw aandacht gaan ​​over de volgende tekst en leer meer over de bijwerkingen van radiotherapie.

# Radiotherapie Bijwerkingen
* Vermoeidheid
Tijdens de radiotherapie gebruikt het lichaam veel energie om de effecten van de straling op gezonde cellen te neutraliseren. Vermoeidheid bouwt vaak geleidelijk op, maar wordt ernstig tegen het einde van de behandeling. Het kan ook twee of drie maanden duren na de voltooiing van de behandeling, dit verstoord uw dagelijkse activiteiten.

* Huidproblemen
De huid in het behandelde gebied kan droog worden en gaan jeuken. Het kan er ook rood, zon verbrand en schilferig uit gaan zien. Deze bijwerkingen komen bij een behandeling na ongeveer drie tot vier weken, en kan heel pijnlijk zijn wanneer de behandeling voortgezet wordt. Dit is een van de vervelende radiotherapie bijwerkingen.

* Verlies van eetlust
Sommige patiënten die radiotherapie ondergaan verliezen hun eetlust. Dit is echter afhankelijk van het gedeelte van het lichaam dat wordt behandeld. Hoewel, men geadviseerd wordt om een ​​gezonde en evenwichtige voeding te gebruiken, zullen de radiotherapie bijwerkingen het niet altijd toelaten om dit doel te bereiken.

* Haaruitval
Radiotherapie veroorzaakt haarverlies vooral in het behandelde gebied. De haaruitval is vaak tijdelijk, omdat het terug groeit binnen drie tot vier maanden na het beëindigen van de behandeling. Echter, veel patiënten ondergaan trauma door het haar verlies,  een factor die een negatieve bijdrage levert aan het genezingsproces.

* Misselijkheid
Bij het ondergaan van radiotherapie, kan men al een misselijk gevoel krijgen binnen een paar uur na de behandeling. Misselijkheid komt vaak voor bij mensen die de behandeling krijgen in de buurt van hun maagstreek. U kunt ook gaan braken en zich zwak voelen tijdens de behandeling. Deze vervelende radiotherapie bijwerkingen moet men niet onderschatten.

* Vruchtbaarheid
Vruchtbaarheid is meestal een punt van zorg, wanneer de straling zich richt op het voortplantingssysteem. Permanent verlies van de zaadcel productie is vaak het geval bij mannen, terwijl vrouwen een vroege menopauze of onvruchtbaarheid ervaren. Deze radiotherapie bijwerkingen leveren de grootste zorg onder de jonge behandelde.

Er zijn tal van andere radiotherapie bijwerkingen maar de genoemde zijn de meest voorkomende. Misschien kiest u liever voor een alternatieve behandeling, om stress en pijn, die deze radiotherapie bijwerkingen geven, te verminderen.

Voor meer waardevolle tips over het behandelen en voorkomen van verschillende radiotherapie bijwerkingen, vraag hier uw GRATIS “survival” gids aan boordevol nuttige en bruikbare informatie ter preventie en ondersteuning van kanker. We geven tips over een veilige en natuurlijke kanker behandeling. Deze gids geeft direct toe te passen tips om uw dagelijks leven aangenamer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *