Populairder dan een knikker?!

Voor kinderen is er eigenlijk niks veel lekkerder dan buitenspelen met de vriendjes en vriendinnetjes op bijvoorbeeld houten buitenspeelgoed maar ook hutten bouwen, vlotten maken of gewoon in bomen kimmen vind ieder kind geweldig. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van de kinderen vrolijk en blij worden van het buitenspelen met de vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast is bewezen dat buitenspelen een positieve invloed heeft op de sociale en verstandelijke ontwikkeling. Ze zijn namelijk vrijer in het bewegen, beter instaat om gezond te blijven en evenwichtig te groeien, daarnaast is hun lichaam beter gewend om bacteriën en virussen van buitenaf af te wenden waardoor deze kinderen minder vaak ziek worden.

Het buitenspelen zorgt ervoor dat de kinderen veel bewegen en dus een sterker immuunsysteem opbouwen. Door het vele bewegen worden zij niet alleen op dat moment gezonder maar heeft dit ook positieve punten voor later. Zo hebben deze kinderen vaak minder aanleg om dikker te worden, en bereiken deze mensen vaak een hogere leeftijd.

Maar ook tijdens het buitenspelen maken de kinderen vaak veel contacten en zijn sociaal vaardiger dan de kinderen die voornamelijk binnen spelen. Kinderen maken namelijk op jonge leeftijd gemakkelijker vriendjes. Als er wordt opgemerkt dat het kind veel binnen is en buitenspelen een beetje eng vindt, is het toch goed het kind te stimuleren buiten zijn of haar comfortzone te treden. Daarmee worden vaak ook meteen grenzen verlegd. Kinderen zijn vaak absoluut niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Mensen zijn geneigd op jonge leeftijd minder de gevolgen in acht te nemen, ze zijn ondernemender en nieuwsgieriger. Allemaal eigenschappen die, mitst goed en gezond ontwikkeld, enorm handig zijn in het latere leven. Daarom is buitenspelen zo gezond, en het aanschaffen van buitenspeelgoed dus ook echt een enorme aanrader. En hier over is nog veel meer informatie te vinden bij u in de buurt!

 

Comments are closed.