Opstellen ouderschapsplan Groningen

Stel dat jouw huwelijk zijn langste tijd heeft gehad, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Het is nog veel vervelender als er ook kinderen uit het huwelijk zijn voortgekomen. Hier moet natuurlijk een goede situatie voor worden gecreëerd. Laat daarom een notaris helpen bij het opstellen ouderschapsplan Groningen. Het is namelijk al enkele jaren verplicht in Nederland om dit op deze wijze te verzorgen zodat er goed voor de kinderen wordt gezorgd. Bovendien zijn de afspraken dan voor iedereen duidelijk zwart op wit.

Kinderen voorop bij het opstellen van uw ouderschapsplan

Wanneer een ouderschapsplan wordt opgesteld, dan moet het belang van de kinderen natuurlijk voorop staan. Toch kan het best goed zijn dat jouw ex-partner en jij niet meer op goede voet staan. Dit kan dan zijn weerslag hebben in het plan. Daarom is het ook belangrijk om een notaris erbij te betrekken. Dit kan zorgen dat de objectiviteit gewaarborgd wordt en dat de vastgelegde afspraken de kinderen ten goede komen en ook nog eens voor iedereen gelijkwaardig en eerlijk zijn. Hier is iedereen bij gebaat.

Wat zet je in je ouderschapsplan?

Het is belangrijk om goed te begrijpen wat je nu eigenlijk in zo’n ouderschapsplan zet. Het gaat dan vooral om praktische afspraken. Denk in de eerste plaats bijvoorbeeld aan afspraken wie op welk moment voor de kinderen zorgt. Daarbij wordt ook direct bepaald waar de kinderen eigenlijk hun thuisbasis zullen hebben. Is dat bij de vader, of toch beter bij de moeder? Daarnaast moet goed worden afgesproken wie welke verzorgingstaken op zich moet nemen.

Comments are closed.