Ondernemen moet leuk zijn

Het uitbesteden van de salarisadministratie aan een bureau dat hierin is gespecialiseerd klinkt als iets dat alleen de grote jongens zich kunnen veroorloven. Dit lijkt zo omdat juist de grote bedrijven salarisservice gebruikt hebben om hun bedrijf naar een nieuw niveau te tillen.

De loonservice is niet iets waar veel ondernemers affiniteit mee hebben. Helemaal niet erg, er zijn maar weinig mensen die begonnen zijn door te roepen: ‘Ik heb zin in administratieve werkzaamheden, laat ik is gaan ondernemen’. Dit is tenminste niet de vuist regel, de uitzondering wordt in deze uitspraak buiten beschouwing gelaten. Hoe dan ook, er zijn veel meer soorten administratie dan alleen het uitkeren van lonen. Je moet rekening houden met verschillende cao’s en wetten die invloed uitoefenen op jouw onderneming. Op deze externe factoren heb je geringe invloed, terwijl de factoren wel degelijk invloed hebben op jou als ondernemer. Als je opgeleid bent om rekening te houden met dit soort omstandigheden is het natuurlijk kat in het bakkie, dan behoort het tot je dagelijkse routine. De praktijk wijst vaak uit dat dit niet het geval is en weinig ondernemers hier ervaring of kennis van hebben.

Als dit het geval is, is het het nog verstandiger om het de werkzaamheden zoals de salarisadministratie uit te besteden. De overheid en de belastingdienst verwacht dat jouw administratie vrij is van toevallige fouten en straft fouten af. Het wordt je verplicht om de zaken goed op orde te hebben. Vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De salaris is naast de grootste kosten post van een onderneming ook het meeste administratieve werk. Om deze reden is het niet erg om jezelf het wat makkelijker te maken.

Jij als ondernemer hebt het al zwaar genoeg. Je hebt je eigenvermogen gestopt in je droom en wilt hier het maximale rendement uit halen. Bespaar jezelf zorgen over administratieve werkzaamheden en vraag om hulp bij een expert.

Comments are closed.