Minder muggen in de zomer

Het is altijd lekker als het warm weer is buiten, omdat je bij warm weer lekker buiten kan zitten. Ook gaan er meer mensen naar het strand als het warm weer is. De zon kan bij warm weer alleen vervelend fel zijn voor sommige mensen ook is het bij warm weer moeilijker om af te koelen. Daardoor komt het dat er meer mensen met caps lopen en wordt er veel gebruik gemaakt van ventilatoren en airco’s. Daarnaast wordt er met warm weer veel gezwommen om af te koelen. Desondanks blijft het moeilijk om af te koelen als het erg warm weer is.

Een groot nadeel van warm weer is dat er veel muggen en vliegen zijn. Muggen en vliegen zijn altijd lastig en deze muggen en vliegen kun je alleen buiten houden door alle ramen en deuren dicht te houden. Als het warm is kun je alleen niet de ramen en deuren openhouden omdat het dan warm wordt in huis. Je kunt dan gebruik maken van horren voor de deuren en de ramen zodat de muggen er niet door kunnen.

Toch is het niet mogelijk om al het ongedierte buiten te houden omdat er altijd wel wat muggen en vliegen binnenkomen als er iemand naar buiten gaat of naar binnen komt. Het volledig sluiten van alle deuren en ramen is daarom niet mogelijk waardoor je niet om muggen heen kunt. Muggen zijn erg vervelend omdat ze ’s nachts vaak prikken en als je geprikt wordt kan dat soms erg jeuken. Om dat te bestrijden kun je een klamboe kopen. Door een klamboe boven je bed te hangen kunnen muggen ’s nachts niet bij je komen. Zo helpt een klamboe om de laatste muggen en vliegen van je af te houden. Als je dat doet heb je ’s morgens als je wakker wordt minder last van muggenbulten.

Comments are closed.