MI Consultancy wordt partner van Pharmaps

Katwijk, december 2012 – MI Consultancy en Pharmaps gaan een samenwerking aan om medicatiebewaking mogelijk te maken in het Norma EPD. Medicatiebewaking Plus (MBPlus), het medicatiebewakingssysteem van Pharmaps, is daarom volledig geïntegreerd in Norma.

Medicatiebewaking is een belangrijke factor bij het aanbieden van een optimale zorgkwaliteit voor ziekenhuizen. Norma Medicatiebewaking is volgens Paul Edridge, directeur van MI Consultancy, een waardevolle, nieuwe functionaliteit in het softwaresysteem. ‘Door het plaatsen van relevante medicatiealarmen op de werklijst van de voorschrijver, wordt het raadplegen en afhandelen van de details van de medicatiealarmen eenvoudig. Medicatienotificaties worden in het EPD weergegeven. Dit voorkomt potentiële medicatiefouten in het zorgproces. De Medicatieveiligheid wordt verbeterd, er wordt tijd bespaard en de effectiviteit wordt verhoogd’.

Door het toepassen van ‘Clinical rules’ is het mogelijk de medicatiebewaking effectiever uit te voeren. Clinical rules (INR, Harm Wrestling, nierfunctie, etc) gaan een stap verder dan de huidige generatie geautomatiseerde medicatiebewaking. Het EPD stuurt gegevens naar MBPlus, waardoor de uitkomsten van de Clinical rules verbeteren. Het proces verbetert door de integratie van systemen en relevante bewakingsignalen. De apothekers en behandelaren krijgen alleen belangrijke signalen, gebaseerd op de meest recente meetwaarden van de patiënt.

Over MI Consultancy BV

MI Consultancy is leverancier van het medische informatiesysteem Norma. Met een elektronisch patiëntendossier, SEH-modules, zorgplanning en financiële software ondersteunt MI Consultancy ziekenhuizen, Zelfstandige Behandelcentra en GGZ-instellingen. Door optimalisatie van de processen in deze zorginstellingen wordt zorgkwaliteit gerealiseerd. Voor meer informatie over MI Consultancy: www.miconsultancy.com

Over Pharmaps BV

Pharmaps levert Pharmaps Medicatiebewaking Plus (MBPlus) voor (ziekenhuis)apothekers. Pharmaps verbetert de bestaande medicatiebewaking binnen ziekenhuisapotheken en vergroot daarmee de medicatieveiligheid. Pharmaps is een dochteronderneming van Inforay. Dit bedrijf levert praktische informatie-oplossingen. Via het moederbedrijf beschikt Pharmaps over aanvullende expertise en medewerkers. Voor meer informatie over Pharmaps: www.pharmaps.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *