Loopbaancoaching kan helpen bij assertiviteit

Indien je op zoek bent naar een baan of van baan wilt veranderen, kan een werkcoach je op weg helpen. Een personal coach kan je met allerlei aspecten helpen, zodat je beter voor de dag komt bij je sollicitatie gesprek. De eerste indruk is voor een werkgever bepalend en je lichaamshouding en uitstraling is dan van groot belang.
Ik als werkcoach kan je helpen je kansen op de baan te vergroten. Door coaching wordt je geholpen de juiste keuzes te maken en je zelf verder te ontwikkelen.
Je leert jezelf beter te presenteren en te profileren voor een nieuwe of andere baan. Ook kan je door loopbaan begeleiding conflicten oplossen die je op de werkvloer kan ondervinden. 
In de tegenwoordige tijd ben jij niet de enige persoon die solliciteert naar een baan.
Er vallen veel ontslagen, dus je moet goed voor de dag komen wil je uitgekozen worden uit de lijst van sollicitanten. Als je gaat solliciteren moet je stevig in je schoenen staan. Assertiviteit heeft alles te maken wie jij bent.

De werkgever die jou oproept, verwacht dat je direct met hem kan communiceren.
Je moet dus eigenlijk gewoon zeggen waar het op staat. Indien je als slachtofffer binnenkomt, zal je ook zo behandeld worden. Jouw houding bepaalt hoe de werkgever jou benadert. Als je binnenkomt geef meteen een stevige handdruk. Kijk de werkgever altijd in de ogen als hij praat, dat maakt het gesprek persoonlijker en krachtiger.
Houdt tijdens het gesprek rekening met beleefdheidsnormen. Laat de tegenpartij uitpraten en onderbeek hem nooit. Assertiviteit verhoogt je persoonlijke ontwikkelkansen en verbetert je carrièrekansen.

Comments are closed.