Loodgieter wint 8 miljoen

Sam Trickett heeft tijdens zijn bezoek aan gokstad Las Vegas 10,1 miljoen dollar (8 miljoen euro) gewonnen. De voormalige loodgieter uit het Britse Retford speelde een potje poker en eindigde als tweede, waarna hij het enorme bedrag meer naar huis mocht nemen.

Handige loodgieter

De 26-jarige Trickett werkte als loodgieter en dakdekker, maar begon zeven jaar geleden met pokeren. Sindsdien wordt hij bestempeld als één van de beste pokeraars van Groot-Brittannië. ‘‘Het eerste wat ik nu ga doen is mijn ouders bellen’’, vertelde de dolgelukkige winnaar direct na zijn prestatie tegen The Sun.

Nog niet helemaal tevreden

Op internet meldde hij vervolgens aan zijn 12.000 volgers op Twitter: ‘‘Bedankt allemaal voor jullie support, jullie zijn geweldig! Nu is het tijd om te drinken totdat mijn organen er pijn van doen.’’ Hoewel Trickett met een miljoenenbedrag huiswaarts keert, was hij ‘boos’ op zichzelf. De reden? De loodgieter wist het spelletje niet te winnen en eindigde ‘slechts’ als tweede. Als grap voegde hij daar later aan toe: ‘‘Maar goed, 10 miljoen verzacht de teleurstelling.’’

Comments are closed.