Lichtgevoelige semi-transparante zonnepanelen

Heb je weleens nagedacht over het aanschaffen van zonnepanelen? Uiteindelijk toch niet gedaan? Laat me raden. Kwam dat omdat je twijfelde of je de investering wel terug zou verdienen? Lees dan dit artikel!

Semi-transparante zonnepanelen zijn nog lichtgevoeliger

Ooit had ik gelezen dat zonnepanelen onder een bepaalde hoek op het dak geplaatst moesten worden. Zo zou het rendement optimaal zijn. En dat was meteen mijn probleem. Want hoe doe ik dat dan met een plak dak?

Een half jaar geleden liep ik een centrum binnen dat alle producten had voor het buitenleven en je achtertuin. Daar stond een veranda opgesteld met semi-transparante zonnepanelen. En eerste instantie dacht ik dat het ramen waren met zonsverduistering, maar het waren gewoon zonnepanelen. Zoiets had ik nog niet eerder gezien. Ze waren gladder, strakker én ze lagen op een plat dak!

Een medewerker vertelde me dat het gladde oppervlak van de zonnepanelen nieuw is. “Het heeft vele voordelen ten opzichte van reguliere panelen”, vertelde hij. “Ze blijven langer schoon en zijn meer lichtgevoelig. Ook bij mist, schemer of bewolking produceren deze panelen beter. Daardoor is het rendement hoger dan voorheen.” Je bespaart dus meer geld op je energierekening en daardoor verdien je je investering eerder terug.

Lichtgevoeliger, dus hoger rendement

Ook bij warmere temperaturen blijven deze semi-transparante zonnepanelen beter presteren. Daarnaast was de prijs voor een compleet pakket met panelen én omvormer aantrekkelijk en de garantie hoog. Omdat ik al een tijd lang over wilde stappen op duurzame energie (i.v.m. het milieu en een gezonde toekomst) heb ik de stap gewaagd. En met succes! In 3 jaar heb ik mijn investering al terugverdient.

Comments are closed.