Lange historie van de draaibank

Hedendaags zie je in vele fabrieken steeds meer machines verschijnen. Het werk kan op deze manier vele malen sneller gebeuren, en tijd is natuurlijk geld. Op deze manier kunnen ondernemers veel sneller ondernemen en kunnen zij hun producten sneller op de markt brengen. Zo zie je steeds vaker de computergestuurde draaibanken in fabrieken verschijnen die ook bekend staan onder de namen: metal lathe en de CNC lathe. Echter is de draaibank een zeer oude machine.

Historie van de draaibank

De draaibank is een zeer oude machine die al vele jaren geleden gebruik werd. De draaibanken werden namelijk al gebruikt in het oude Griekenland waar in 1300 voor Christus al de eerste draaibanken gebruikt werden. Echter zaten deze draaibanken natuurlijk geheel anders in elkaar zoals ze nu bekend staan onder het volk, maar dat de draaibank al zeer uit zijn is duidelijk. De eerste industriele metaaldraaibank werd door de Nederland Jan Verbruggen in 1757 ontworpen. Dit deed hij in de stad Den Haag, waar hij ook in datzelfde jaar de metaaldraaibank heeft geïnstalleerd.

Wil ook jij een computergestuurde draaibank bestellen en denk jij dat dit een verademing is voor jouw onderneming? Klik dan op de linkjes in dit bovenstaande artikel voor meer informatie over het kopen van een CNC machine.

Comments are closed.