Kronen en bruggen informatie

Kronen en bruggen, ze worden bij veel mensen geplaatst op het gebit. Maar wat is een kroon precies, wanneer moet deze worden geplaatst en waar worden ze eigenlijk van gemaakt? Dit zijn veel voorkomende vragen bij mensen die eventueel in aanmerking komen voor het plaatsen van een kroon. Het is dan ook goed om op de hoogte te zijn van deze informatie.

Wat is een kroon?
Een kroon wordt ook wel gezien als een kapje van porselein dat op een tand of kies kan worden geplaatst. Een kroon kan onder andere worden geplaatst wanneer er sprake is van slijtage. Door een kroon te plaatsen op de desbetreffende tand of kies kan het zijn oorspronkelijke vorm weer terug krijgen.

Wanneer wordt een kroon geplaatst?
Een kroon kan geplaatst worden om verschillende redenen. Zoals hier boven al stond beschreven kan er sprake zijn van slijtage. Op zo’n moment kan er gekozen worden voor het plaatsen van een kroon. Het kan echter ook zo zijn dat uw tand of kies beschadigd is geraakt door een ongelukje. Ook om deze reden kan er een kroon worden geplaatst op de desbetreffende kies of tand. Een kroon is erg sterk en tevens enorm duurzaam indien het goed onderhouden wordt. Neem een kijkje op Kronen-Vink-Dental.nl voor de mogelijkheden.

Comments are closed.