Kopen op afbetaling kan soms goed uitkomen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen en iedere maand weer geld tekort komen.

Als je het normaal al moeilijk hebt om financieel boven water te blijven, dan is het helemaal moeilijk als bijvoorbeeld je wasmachine het begeeft. Onvoorziene uitgaven zijn voor veel mensen tegenwoordig moeilijk op te vangen.

Kopen op afbetaling is vaak de oplossing

Als er een onvoorziene uitgave zich voordoet dan is vaak de makkelijkste oplossing om

kopen op afbetaling

veel producten kun je op afbetaling kopen.

producten te kopen op afbetaling. Vaak wordt er echter niet gekeken of dit de handigste en slimste oplossing is. Het product wat kapot is gegaan moet simpelweg zo snel mogelijk vervangen worden door een nieuwe en het liefst nog een betere versie ook.

Vaak wordt er niet nagedacht of er een periode zonder het product geleefd kan worden zodat er tijd is om te sparen. Ook wordt er niet gedacht of er wellicht een tweedehands product aanwezig is wat voor weinig geld gekocht kan worden. Deze alternatieven zijn een stuk beter dan kopen op afbetaling.

Kopen op afbetaling brengt hoge kosten met zich mee

Door te kopen op afbetaling sluit je een lening af waar je rente over dient te betalen. Je zult begrijpen dat het kopen op afbetaling een stuk duurder is dan zelf te sparen. Kun je het geld echt niet bij elkaar brengen om een belangrijk product te kopen dan kun je eens kijken wat je wel kunt missen. Zo kun je producten die overbodig zijn verkopen of zelfs verpanden in een pandjeshuis. Op deze manier kun je geld bij elkaar krijgen om toch niet te hoeven lenen.

Wil je koste wat het kost toch een product kopen op afbetaling? Zoek dan eerst eens uit waar je het goedkoopst kunt lenen. Kopen op afbetaling bij een winkel is namelijk een stuk duurder dan lenen bij een bank.

Comments are closed.