Kom in beweging

Iedereen weet dat het goed en nodig is voor je lichaam om regelmatig te bewegen. Je hoeft echt niet elke dag in de sportschool te staan als je daar geen zin in hebt, maar iedere dag een beetje bewegen is heel gezond. Veel mensen zien bewegen als iets stoms, dat vermoeiend is en veel tijd kost. We kunnen er nu eenmaal niet onderuit, dus dan kunnen we het maar beter zo leuk mogelijk maken, toch? Daarom geven we in dit artikel een aantal leuke tips voor manieren om in beweging te komen.

Weet je nog hoe je als kind speelde met een hoelahoep? Deze sport / manier van bewegen schijnt dus heel goed voor je te zijn! Je gebruikt hierbij namelijk heel veel verschillende spieren, zoals spieren in je buik, rug, billen en benen. Het fijne aan hoelahoepen is dat je er de deur niet voor uit hoeft, mits je kamer ruim genoeg is natuurlijk, en het is niet saai! Je kunt het namelijk gewoon voor de tv doen en dan hoef je je niet te vervelen. Er zijn speciale hoelahoepen te koop voor volwassenen in verschillende maten en gewichten.

Een andere leuke manier van bewegen is trampoline springen. Als je kinderen hebt, dan zullen die je erg dankbaar zijn voor deze hobby, want wie wil er nou niet een trampoline in de tuin? Springen is goed om een betere conditie op te bouwen en het schijnt dus dat je er nog vrolijk van wordt ook! Ook als je een kleine tuin hebt, is dit plan te realiseren, want er zijn trampolines in alle soorten en maten. Wil je niet dat het je hele tuin opvult? Kies dan voor een ingraaf trampoline rechthoek, want die vallen niet zo op in de tuin.

De laatste tip is: pak eens wat vaker de fiets! Waarom moet je voor elk klein stukje de auto pakken? Dat is niet goed voor jou, voor je portemonnee en het milieu. Dus loop of fiets ook eens ergens naartoe.

Comments are closed.